Hava Durumu

Niğde Belediyesi'ne tepkiler dinmiyor!

Geçtiğimiz gün Niğde Belediyesi tarafından yapılan Modern İleri Biyolojik Su Arıtma Tesisi'nin 170 milyon TL'lik bedelinin emlak vergisine yansıtılacağı haberleri üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanlığı bugün açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ''Vatandaşın cebinden, elinizi çekin.'' denildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Niğde Belediyesi'ne tepkiler dinmiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde İl Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'e sert eleştirilerde bulunulurken, Niğde Belediyesi su arıtma tesisinin faturasını halka ödettirmeye çalışıyor denildi.            

CHP'den yapılan açıklama şöyle: Cumhuriyet Halk Partisi olarak Niğde halkı adına Sayın Belediye Başkanı Emrah Özdemir'e soruyoruz. Sayın Başkan, Niğde Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi İnşaatı 02.11.20218 tarihinde başlayıp, 18.06.2021 tarihinde bittiği sözleşme bedelinin 74.720.000,00 (74 milyon 720 bin) olduğu, Niğde Belediyesi 04.06.2024 tarih ve 565 sayılı belediye encümeni kararı ile katılım payı adı altında 74.720.000,00 TL'ye mal olan atık su arıtma tesisi parasını Niğde halkından 170.000.000,00 (170 milyon TL) olarak her haneden değişik miktarlarda istemektesiniz. Bu yazıyı da belediye başkanı adına Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Küçüktuna imzalayarak her mahalle muhtarına borç miktarını ayrı ayrı liste halinde göndermiştir. Siz değil misiniz, arıtma tesisi yapılırken bilbordlara boy boy resim verip halkımıza belediyemize bu tesisi kazandırdık diyerek oy toplomaya çalışan? Bu nasıl halka hizmet? Sayın Başkan, dünkü belediye meclis salonunda ilimiz muhtarlarına gönderilen listelerden kendisinin haberi olmadığını ifade etti. Bizce bu durum daha vahim. Niğde'yi yöneten belediye başkanının bu derecede halkı ilgilendiren konuda nasıl bilgisi olmadan görevlileri iş yapar, bu nasıl bir görev anlayışı. Sayın Başkan, halkımız zaten su faturalarında çeşitli kalemlerde vergi ödüyor. Bu durumda Cumhuriyet Halk Partisi olarak sizin beceriksiz yönetiminizin faturasını biz Niğde halkına ödettirilmesine itiraz ediyoruz. Bu itirazımızı Niğde halkı adına talep ediyoruz. Şayet bu uygulamadan vazgeçilmezse, her türlü hukuksal mücadeleye vereceğimizden Niğdeli hemşehrilerimizin endişesi olmasın. Biz bu duruma hiç şaşırmadık. AKP iktidarı hasta garantili hastane, yolcu garantili havaalanı, araç garantili yol ve köprüyü vatandaşlar üzerinden yapmıştır. Niğde Belediyesi de bu geleneğe uymuş, hane garantili su arıtma tesisinin faturasını Niğde halkına ödettirmeye çalışıyor. Halkımız zaten derin bir yoksulluk içerisindedir. Elinizi vatandaşın cebinden çekin hemen bu uygulamadan vazgeçin.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz gün, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir adına Başkan Yardımcısı Bülent Küçüktuna imzalı muhtarlıklara gönderilen duyuruda, Niğde Belediyesi tarafından yapılan atık su arıtma tesisinin 170 milyon TL'lik bedelinin, emlak mükellefi olanlara bölünerek askıya çıkarılmasını istendi. Duyuruda ''Belediyemiz tarafından 2023 yılında İlimiz Fertek Mahallesi (Sarıköprü) 612 Ada 21 parsel üzerinde yapımı tamamlanan Su arıtma tesisinin, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara ve 565 sayılı Belediyemiz Encümen Kararları gereği maliyet bedeli olan 170.000.000,00 (Yüzyetmişmilyon) TL nin bina rayiçleri üzerinden hesaplanarak katılım paylarının dağıtılması yapılmış olup, ekli Harcamalara Katılım Payı mükellef pay listelerinin 30 gün süreyle Muhtarlığınızda askıya çıkartılarak Mahalle halkına duyurulmasını ve 30 gün sonunda askı ilan tutanağı ile birlikte Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğüne gönderilmesini rica ederim.'' ifadeleri kullanıldı. 

                                                 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.