Hava Durumu

Niğde Belediyesi’nden Aşure İkramı

Niğde Belediyesi tarafından Muharrem Ayı sebebiyle Fatih Sultan Mehmet Camiinde Cuma namazı sonrasında aşure ikramında bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2022 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2022 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Niğde Belediyesi’nden Aşure İkramı

Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlik vatandaşların büyük beğenisini kazandı.  Düzenlenen etkinliğe katılan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir vatandaşlara aşure ikram etti.


Bolluk, bereket, hoşgörü, paylaşım, şükrün ve birlikteliğin simgesi olan aşure geleneğini yaşatmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Özdemir;
 ‘‘Aşure geleneğinin amacı aslında birlik ve beraberliği tesis etmek, toplumsal kaynaşmaya vesile olmaktır. Biz de bu manada bu programımızı gelenekselleştirdik ve her yıl Aşure hazırlayıp vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Belediye olarak her alanda hemşerilerimize ulaşmaya çalışıyoruz.


Hepimizin bildiği üzere muharrem ayını idrak etmekteyiz. Muharrem ayı bir yerde bizim için hüzün ve gözyaşı ayıdır. Kerbela şehitlerimiz yüz yıllar geçmesine rağmen bugün dualarla hayır ile yad edilmektedir. Rabbim bu aydan ders almayı ve zalimlere karşı dik durmayı mazlumların yanında bizlere nasip eylesin inşallah. Bu vesile ile tüm halkımızın Muharrem ayını tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.