Hava Durumu

Niğde Barosu'ndan iptal açıklaması !..

Geçtiğimiz günlerde genel kurulu yapılan Niğde Barosu seçimlerinin iptal edileceği söylentilerine yönelik açıklama yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2022 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2022 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Niğde Barosu'ndan iptal açıklaması !..

NİĞDE BAROSU: OY SAYIMI AÇIK YAPILMADI 
Niğde Barosu Olağan Genel Kurulu ve Baro Organları Seçimleri 01/10/2022 Cumartesi günü tamamlanmış olup yapılan seçimlerde Baro Başkanlığına tek avukat, yönetim kurulu üyeliğine 18 avukat, disiplin kurulu üyeliğine 6 avukat, denetleme kurulu üyeliğine 3 avukat, TBB Delegeliğine 6 avukat aday olmuştur. Yapılan seçimler neticesinde Baro Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeliğine (10), Disiplin Kurulu Üyeliğine (5), Denetleme Kurulu Üyeliğine (3), TBB Delegeliğine (3) avukatımız seçilmiştir. 

Yönetim Kurulu Üyeliği seçimlerine yapılan itirazlar nedeniyle 10. Sıra asil üyenin üyeliği düşürülmüş ve oyların yeniden sayılması üzerine 11. ve 12. Sıra adayın eşit oy aldığı Merkez İlçe Seçim Hâkimi tarafından karara bağlanmıştır. Demokratik bir hak olan itiraz hakkını kullanan avukatlarımızın bu haklarını kullanmış olması hususunda avukatlarımız arasında herhangi bir fikir ayrılığı yoktur. 

Niğde Barosu olarak itiraz ettiğimiz husus; itiraz üzerine Yönetim Kurulu Üyelikleri için verilen oyların sayımının Anayasa 67/2 maddesine rağmen açık yapılmamış olmasıdır. Oyların açık sayılmaması sebebiyle de Baro Başkanı ve 3 Avukat ile İl Seçim Kuruluna, yapılan sayımın tam kanunsuzluk halinin bir örneği olması ve Anayasa’ya aykırı olmasından bahisle itiraz edilmiştir. İtiraz üzerine İl Seçim Kurulu tarafından 05/10/2022 tarihinde toplanılarak itirazın reddine dair karar verilmiştir. Bu karara karşı da YSK’ya itiraz edilmiştir.

Baro Yönetim Kurulu haricinde Baro Başkanı, Disiplin Kurulu, Denetleme Kurulu ve TBB Delegeleri seçimleri herhangi bir itiraz olmadığı için 03/10/2022 tarihinde kesinleşmiştir. 

Niğde Barosu olarak hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak görevimizin bilinciyle ve duyarlılığıyla oy sayımının avukatlar huzurunda yapılmaması sebebiyle keyfiyete varan uygulamayı kabul etmediğimizi ve süreci sonuna kadar takip edeceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. 05/10/2022

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.