Hava Durumu

Milletvekili Gürer: "Pazarda alışveriş oranı geçen yıla göre yüzde 70 azaldı". Pazar esnafının dertli olduğunu belirten Gürer, "Satan satamıyor, alacak olan da alamıyor, bir sordum bin ah işittim"

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2021 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2021 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de pazar esnafını ziyaret ederek sorunlarını yerinde dinledi.

GÜRER PAZAR YERLERİNDE VATANDAŞIN NABZINI TUTUYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer il merkezinin ardından ilçe ve beldelerde pazar yerlerini gezerek, hem pazarcı esnafının hem de vatandaşın sorununu birinci ağızdan dinliyor.

GÜRER; "ALIŞVERİŞLER YÜZDE 70 AZALDI"

Pazar esnafı ürünlerdeki girdi maliyetlerinin sürekli artmasının, dolaylı olarak pazardaki fiyatlara yansıdığını, yüksek fiyatlar ve vatandaşın alım gücünün düşük olması nedeniyle de alışveriş oranının geçen yıllara göre yüzde 70 civarında düştüğünü belirttiler.

GÜRER: "PAZARCI SATAMIYOR, VATANDAŞ ALAMIYOR"

Üreticilerin girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle ürününü yüksek fiyatla satmak zorunda kaldığını, vatandaşın ise alım gücünün zayıf olduğunu için pazara gelip filesini dolduramadığını anlatan pazarcı esnafı, “Biz satamıyoruz, vatandaş alamıyor” diyerek yaşadıkları sorunu özetlediler.

GÜRER’E YOĞUN İLGİ

Vatandaşlar da pazarda karşılaştıkları CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e yoğun ilgi gösterdiler. Gürer’e halkın her türlü sorununu, TBMM’de gündeme getirdiği için teşekkür eden vatandaşlar, “ ürettiğimiz ürünün ve beslediğimiz hayvanın giderleri arttı. Emekli ve işsiz kalanda gelir daraldı. Bu durumda çarşı pazara çıkacak hal kalmadı” diyerek dert yandılar.

MALİYET ARTIŞLARI TEZGÂHA YANSIYOR

Geçen yıl 2 bin 200 lira olan üre gübresinin bu yıl 4 bin 500 liraya, 2 bin 800 lira olan DAP gübrenin fiyatının ise 6 bin 800 liraya çıktığını belirten CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer, “Sadece gübredeki fiyat artışı yüzde 100’ün üzerinde. Tohumu, ilacı, mazotu, yeraltından çıkarılan su için kullanılan elektrik enerjisindeki maliyet artışları ise cabası. Doğal olarak maliyet artışlarındaki fiyat artışı pazar tezgâhına yansıyor. Bu olumsuz tablo, vatandaşı etkiliyor. Ekonomik krizler nedeniyle alım gücü düşen vatandaş, tezgâhtaki fahiş fiyat artışları karşısında ürün almakta zorlanıyor. Fiyat artışları o kadar seriye bağlandı ki insanlar bir hafta önce aldığı bir ürünü aynı pazar yerinde bir hafta sonra aynı fiyata alamıyor” ifadelerini kullandı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.