Hava Durumu

MYK NEDİR? MYK BELGESİ NE İŞE YARAR?

(MYK) Mesleki Yeterlilik Kurumu demektir. Nitelikli işgücü için paydaşlarla birlikte kalite güvencesi uluslararası düzeyde sağlanmış Türkiye Yeterlilik Sistemini işletmek ve geliştirme amacıyla kurulan bir kurumdur.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2023 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2023 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
MYK NEDİR? MYK BELGESİ NE İŞE YARAR?

Genellikle (MYK) "Merkezi Yönetim Kurulu" olarak kullanılır. Bu terim, bir organizasyonun yönetim kuruluna veya merkezi yönetim organına atıfta bulunmak için kullanılabilir. Örneğin, bir siyasi parti veya sendika, MYK olarak adlandırılan bir merkezi yönetim organına sahip olabilir.

MYK, genellikle üyelerin seçildiği veya atanarak belirlendiği bir kuruldur ve organizasyonun stratejik yönetim kararlarını alır.

Mesleki Yeterlilik Belgesi Nedir?

Bu belge sayesinde kişiler, ilgili meslekte yeterli bilgi ve beceriye sahip olduklarını belgeleme şansına sahip olmaktadırlar. Bunu sağlayabilmek için, MYK tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları görevlendirilmiştir. Bir meslekte mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen kişiler, ilgili meslekte yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşuna başvuru yaparlar. Yetkili belgelendirme kuruluşu kişinin başvurusunu uygun bulursa kişiyi değerlendirmeye tabi tutar. Bu değerlendirme çeşitli sınav türlerini içerebilmektedir. Değerlendirme sonucunda başarılı bulunan kişiler  mesleki yeterlilik belgesine sahip olmaktadırlar. Adayların sahip olduğu mesleki yeterlilik belgeleri  (2 yıl, 5 yıl vb.) geçerlidir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.