Hava Durumu

Muhtarlar Günü törenle kutlandı !..

Niğde’de 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2022 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2022 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Muhtarlar Günü törenle kutlandı !..

Niğde Merkez Cumhuriyet Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Niğde Muhtarlar Derneği Üyelerinin Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla devam etti.

Çelenk sunumunun ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Niğde Muhtarlar Derneğini temsilen Selçuk Mahallesi Muhtar Azası Mehmet Torun gerçekleştirdi.

“MUHTAR DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR”

Selçuk Mahallesi Muhtar Azası Mehmet Torun, seçmenin muhtarının yirmi dört saat kapısını çalabileceğini ve muhtarların demokrasinin temel taşı olduğunu ifade etti.

Torun, “Muhtarlık, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e taşınmış ender kanunlardan biridir. Muhtarlarımız bir yandan köy, mahalle sakinlerini devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerden biri olan katılımcının sağlanmasında önemli bir görevde yerini almaktadır. Muhtarlar günü genelgesinde, muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak, geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün muhtarlar günü olarak belirlemesi uygun görülmüştür. Bu nedenledir ki seçmen muhtarının yirmi dört saat kapısını çalabilecek, siyasal değil, çözüm merkezi olduğu gibi bu kurumu kendisine devamlı yakın hmektedir. Keza bizlere göre dünyada örneği olmayan en önemli işlerde genel ve yerel idare arasındaki iş yükünü de muhtarlar çözüm bulmaktadır. Dolayısıyla muhtarlık kurumu da bu sistemde yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi muhtar demokrasinin temel taşıdır. Bugünün muhtarlar günü ilan edilmesine vesile olan başta Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza, Gazi Meclisimize ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.