Hava Durumu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıkladı!..

Milli Eğitim Bakanlığı, depremden dolayı Olağanüstü Hal ilan edilen illerdeki orta okul ve liseye giden öğrenciler ile ilgili bir karar alındı.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2023 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2023 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıkladı!..

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrencilerin kendi isteği ile ülke genelindeki okul pansiyonlarına ücretsiz bir şekilde yatılı yerleştirilebilmelerine karar verdiklerini açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen iki büyük depremin ardından Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da eğitim gören öğrencilerin tercihleri doğrultusunda Türkiye genelinde istedikleri okullara nakillerinin sağlanmasına ilişkin karar alındığını açıkladı.
OHAL kararı alınan on ilde yeni uygulama hayata geçiyor
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle  olağanüstü hal ilan edilen illerdeki ortaokul ve lise kademesindeki öğrencilerimiz, istemeleri halinde ülke genelindeki okul pansiyonlarına doğrudan parasız yatılı olarak yerleştirilebilecek." bilgisini paylaştı.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulun pansiyon kontenjanı varsa okula müracaat edileceğini, okulun pansiyonunda yer yoksa il ilçe bursluluk ve parasız yatılılık komisyonuna müracaat edip komisyonun uygun bir pansiyona yerleştireceğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.