Hava Durumu

Meteoroloji’den İç Anadolu’ya yağış uyarısı!...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Niğde, Konya, Karaman, Aksaray illerinde sağanak yağış bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2023 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Meteoroloji’den İç Anadolu’ya yağış uyarısı!...

İç Anadolu bölge genelinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar, 19 Mayıs 2023 Cuma günü (Bugün) itibariyle Niğde, Konya, Karaman, Aksaray il genelinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Yapılan son değerlendirmelere göre; 19 Mayıs 2023 Cuma günü bölge genelinde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, Konya'nın merkez ve güney ilçeleri (Meram, Selçuklu, Karatay, Beyşehir, Hüyük, Derbent, Derebucak, Seydişehir, Ahırlı, Yalıhüyük, Bozkır, Hadim, Taşkent, Güneysınır, Akören, Çumra, Karapınar, Emirgazi, Ereğli, Halkapınar) ile Aksaray il genelinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadelerine yer verildi.

Haber: Sevilay Arıkan

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.