Hava Durumu

Mesleki eğitim toplantılarına binlerce kursiyer katıldı !..

Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu ve Mesleki Eğitim Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2022 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2022 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Mesleki eğitim toplantılarına binlerce kursiyer katıldı !..

2022-2023 yılı Niğde ili Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu ve Mesleki Eğitim Bilgilendirme Toplantısı Vali Yardımcısı Adnan TÜRKDAMAR başkanlığında yapıldı.


İl Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu ve Mesleki Eğitim Bilgilendirme Toplantısı Niğde Belediye Başkan Yardımcısı, Kaymakamlar, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR, ilgili kurumların il müdürleri, esnaf ve sanatkârlar oda başkanları, ilçe milli eğitim müdürleri, mesleki eğitim merkezi müdürleri, meslek lisesi müdürleri, halk eğitimi merkezi müdürleri ve okul aile birliği başkanlarının katılımıyla Niğde Valiliği toplantı salonunda Vali Yardımcısı Adnan TÜRKDAMAR başkanlığında düzenlendi.


Toplantı 2021-2022 eğitim-öğretim yılının genel değerlendirmesi ile başladı. 2022-2023 eğitim-öğretim yılına yönelik alınması gereken önlemler ile yaşanan sorunlara karşı alınacak tedbirler istişare edildi. Niğde Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Feridun SOYAK'ın yaptığı sunumda, Niğde Halk Eğitimi Merkezi 2021-2022 eğitim-öğretim yılı kurs ve kursiyer verilerini açıkladı. İlimizin Halk eğitim kurslarına ilgisinin yoğun olduğunu, her 10 kişiden 1'inin halk eğitimi merkezlerindeki kurslara katıldığını bu oranın da Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirtti. İl ve ilçe halk eğitimi merkezleri olarak 2021-2022 eğitim-öğretim yılında ilimizde Kişisel Gelişim ve Eğitim, Spor, Güvenlik Hizmetleri, Muhasebe ve Finansman, El Sanatları ve Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri, Müzik ve Gösteri Sanatları, Giyim ve Üretim Teknolojileri, Dini Eğitim, Okuma Yazma, Sanat ve Tasarım, Hayvancılık, Bahçecilik, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Seramik ve Cam Teknolojisi, Kuyumculuk Teknolojisi, Yabancı Diller, Geleneksel Oyunlar ve Zeka Oyunları, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Bağımlılıkla Mücadele Seminerleri, Yiyecek ve İçecek Hazırlama Teknikleri, Sosyal Hizmetler alanlarında 1.786 kurs açılmış olup; 38.569 kursiyerin eğitimlere katıldığını ayrıca 01.01.2022-31.08.2022 tarihleri arasında da 28.990 kursiyerin eğitimlere katıldığını ifade etti.   


Karşılıklı soru ve cevaplarla devam eden toplantının son bölümünde Niğde Vali Yardımcısı Adnan TÜRKDAMAR, yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyetini dile getirerek il istihdam kurulu toplantısında genç istihdamı konusunun görüşülmesinin çalışmalara katkı sunacağını, başta İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR olmak üzere sektör temsilcilerine, iştirakçi kurum temsilcileri, okul-aile birlik başkanlarına ve okul müdürlerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.