Hava Durumu

Matematik Yarışması İlgi Gördü

İlimiz Genelinde Düzenlenen Taktik Matematik Yarışmasının Finali Yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2022 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2022 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Matematik Yarışması İlgi Gördü

Milli Eğitim Bakanlığının başlatmış olduğu matematik seferberliği hedefi doğrultusunda; 6. sınıflar arasında matematiğe olan ilgiyi artırmak, matematik düzeyi yüksek öğrencileri tespit etmek, öğrencileri girişimci ve rekabetçi bir ruhla barış içinde yarışmaya teşvik etmek ve öğrenciye okulunu temsil etme fırsatı tanımak amacıyla, Niğde Halil Kitapçı Ortaokulu tarafından düzenlenen yarışmanın finali Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.


Programa Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Sn. Ahmet Taciroğlu, İl Millî Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR, şube müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 


Saygı duruşu ve İstiklâl Marşının söylenmesi ile başlayan programda açılış konuşmasını Halil Kitapçı Ortaokulu Okul Müdürü Ferhat Apaydın yaptı. Farklı okullardan belirlenen jüri önünde 21 Mayıs 2022 tarihinde yapılan eleme sınavına katılan 34 okuldan finale kalan 7 okul yarıştı. 


Yarışmada ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Niğde Okulları 100 puanla birinci, 23 Nisan Havacılar Ortaokulu 90 puanla ikinci, Şehit Varol Tosun Ortaokulu 80 puanla üçüncü oldu. 


Ödül töreninde konuşan Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar organizasyonda emeği geçen idareci ve öğretmenler ile ödül sponsoru olan NİĞÇEVSAN yönetimine teşekkür ederek katılım gösteren tüm öğrencileri tebrik etti.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.