Hava Durumu

Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından büyük yıkımın yaşandığı Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen şiddetli sarsıntı çevre illerden de hissedildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2023 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2023 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerden etkilenen illerden biri olan Malatya'da yeni bir deprem daha meydana geldi. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldi.


ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilimizde büyük yıkım yaratan ardından, bölgede binlerce artçı sarsıntı meydana geldi.
AFAD, bugün saat 12.04'te merkez üssü Yeşilyurt olan 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği duyurdu. Depremin derinliği 7 km olarak açıklanırken sarsıntı Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ ve Gaziantep gibi çevre illerde de hissedildi.
AFAD BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA
AFAD Başkanı Yunus Sezer, yaptığı açıklamada, "Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.