Hava Durumu

Maden suyu iftar ve sahurda faydalı

Ramazan'da uzun süren açlığa karşı maden suyu tüketim bir yandan su ihtiyacını karşılarken, içerdiği magnezyum, kalsiyum, potasyum, bikarbonat, sodyum, demir ve çinko ile mineral eksikliklerini de gideriyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2022 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2022 11:30
Kaynak: İGF Haber
Maden suyu iftar ve sahurda faydalı

İSTANBUL (İGFA) - Ramazanda uzun süren açlık ve azalan öğünler nedeniyle besinler kadar içilen içecekler de yeterli ve dengeli beslenme, ramazanı sağlıklı geçirmek için oldukça önem taşıyor. Özellikle, maden suyu tercih edildiğinde vücut için gerekli olan besin ögeleri alınabilmekte ve sindirim sonrası yaşanan hazımsızlık ve kabızlık gibi sorunlar ortadan kaldırıyor.

Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Şule Aktaç,  Ramazanda maden suyu tüketiminin faydalarını sıraladı.

Maden suyunun Ramazanda su ihtiyacını karşılarken, içerdiği magnezyum, kalsiyum, potasyum, bikarbonat, sodyum, demir ve çinko ile mineral eksikliklerini de giderdiği için özellikle iftarda tercih edilse de sahur için de uygun olduğunu ifade eden Aktaç, "Sebze ve meyve ağırlıklı beslenen bireylerde daha fazla olmakla birlikte besin alımı günlük sıvı alımının önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Bu nedenle sıvı ihtiyacının karşılanmasında doğru içeceklerin tercih edilmesi, besinlerle alınamayan vücut için gerekli olan besin ögelerinin alınmasına da yardımcı olur. Maden suyu ayrıca içindeki karbondioksit ile; tat tomurcukları üzerindeki hafif anestezik etkisiyle daha fazla susuzluk giderici etkisi bulunmaktadır”dedi.

Kaynak: İGF Haber

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.