Küresel Gazeteciler Konseyi ve Bahçeşehir Üniversitesi Kreatif Endüstriler Merkezi iş birliği ile hayata geçirilecek olan Küresel Medya Okulu 2 Nisan’da İstanbul’da başlayacak. Dersler hibrit modelde yüz yüze ve online olacak. Geçtiğimiz ağustos ayında fikir olarak doğan aradan geçen sürede çok sayıda toplantı ile olgunlaşan Küresel Medya Okulu’nun ilk ayağı İstanbul’da Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenecek. Fiziki olarak 20 öğencinin kabul edileceği okula online olarak Türkiye ve dünyanın her noktasından katılım sağlanabilecek.
4 hafta sonu toplam 50 saatlik teorik ve pratik eğitimlerde, öğrenciler alanlarında en iyileriyle bir araya gelme fırsatı bulacak. İstanbul’daki ilk eğitime ev sahipliği yapacak olan Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin teknik alt yapısı ve teknolojik imkanlarıyla, öğrenciler kameradan kurguya, çekim tekniklerinden haber yazımına kadar medyanın her alanındaki konulara yakından dahil olabilecekler.
Eğitim planlaması yenilikçi derslerden oluşturulan Küresel Medya Okulu’nda branş gazetecilikleri hariç verilecek dersler şöyle:
Medyada Etik, Haber Yazma Ve Toplama Teknikleri, Söyleşi Ve Röportaj Teknikleri, Dijital Medya Ekonomisi, İnternet Gazeteciliği, Video Çekim Ve Kurgu Teknikleri, Yeni Medyada Haber Doğrulama, Veri Çekme Ve Görselleştirme, Etkileşimli Hikaye Anlatım, Video Çekim ve Kurgu Teknikleri, Yeni Nesil Belgesel Anlatımı , Mobil Gazetecilik, Durağan ve Hareketli Görüntü Teknolojileri, Podcast Haberciliği, Dijital Güvenlik ve Blok Zincir, Sosyal Medyanın Etkin Kullanımı, Uluslararası Gazetecilik, Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik, Basın Hukuku
Dönem sonunda yapılacak sınav ve değerlendirmelerde başarılı olan öğrenciler arasından seçilenler, belirlenen kurumlarda staj imkanı ve medyada aktif çalışan muhabirlerle mentörlük fırsatı bulacak.
Belgesel, film ve televizyon yapımcısı Coşkun Aral’ın da kapanış dersinde öğrencilerle buluşacağı okulun son haftasında öğrenciler branş gazeteciliğini yakından tanıma fırsatı bulacak. Aday öğrenciler, ilgi alanlarına göre online başvuru ekranından seçmeli olarak branş gazeteciliğini seçebilecek.
Branş gazeteciliği olarak verilecek ihtisas alanları şöyle:
Ekonomi Haberciliği, Dış Habercilik – Workshop, Ankara- Parlamento Haberciliği, Eğitim Muhabirliği, Sağlık Muhabirliği, Savaş ve Çatışma, Polis - Adliye Muhabirliği, Kültür - Sanat Muhabirliği, Spor Muhabirliği, Foto Muhabirliği, Özel Haber / Araştırmalı Gazetecilik, Kameramanlık, Televizyon Haberciliği, Belediye Muhabirliği
Değişen yeni medya sistemine ayak uydurmak, değişime uygun yeni insan kaynağı sağlamak amacıyla eğitimlere başlayacak olan Küresel Medya Okulu için başvurular www.kgk.org.tr üzerinden yapılabilecek. Ders içerikleri, genel program, şartlar ve ders verecek eğitmenlerle ilgili daha detaylı bilgiye yine www.kgk.org.tr üzerinden ulaşılabilecek.