Hava Durumu

KKTC için çifte bayram !..

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 39’uncu kuruluş yıldönümü dolayıyla yazılı bir mesaj yayınladı. 

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2022 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2022 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
KKTC için çifte bayram !..

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim imzasıyla yayınlanan mesajda, 

‘Cumhuriyet bayramının hemen öncesinde Türk Dünyasının kalbi Türk Devletleri Teşkilatı’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni gözlemci üye olarak kabul etmesi kararı, ‘Uluslararası platformda tanınmanın kritik bir adımı ve anahtarıdır” denilerek şu görüşlere yer verildi:

“Özbekistan'ın tarihi Semerkant kentinde 9’ncu liderler zirvesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimleri ile KKTC’nin teşkilata gözlemci üye olarak kabul edilmesiyle inancımız o dur ki, kısa zamanda KKTC’nin tüm uluslararası kuruluşlarda tanınmasının önü açılmıştır. Kıbrıs Türk Halkı’nın yıllardan beri özlemle beklediği bağımsızlığının tanınması yolundaki engeller bir bir aşılıyor. Bu vesileyle 39 yıl önce kurulan dost ve kardeş ülkenin cumhuriyet bayramını en içten duygularla kutlarken, değerli KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın liderliğinde ve Türkiye’nin emsalsiz desteğiyle daha gelişmiş ve kalkınmış bir Kıbrıs hedefinin daima destekçisi olduğumuzu bir kere daha vurguluyoruz.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.