Hava Durumu

Kızılay Niğde'de 3 bin öğrenci giydirmeyi hedefliyor !..

Türk Kızılayı’nın genç gönüllüleri, Niğde Merkez Ömer Halisdemir meydanında kermes düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2022 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2022 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Kızılay Niğde'de 3 bin öğrenci giydirmeyi hedefliyor !..

Kermesten elde edilecek gelir, ihtiyaç sahibi çocuklara ve Genç Kızılay teşkilatı yararına kullanılacak.

Düzenlenen kermeste, Niğde halkının yoğun ilgisi gözlerden kaçmazken, Türk Kızılay Niğde Şube Başkanı Kemal Gençoğlu, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

3 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİYİ GİYDİRMEK İSTİYORUZ 

Başkan Kemal Gençoğlu, geçen yıl il merkezi, ilçeler, köyler ve beldelerde 3 binden fazla kıyafet dağıtımı gerçekleştirdiklerini, bu yıl yine hedeflerinin aynı olduğunu ifade etti.

Gençoğlu, “Geçen sene de kış tedbirleri kapsamında birçok etkinliğimiz oldu. Yolda kalanlara gıda götürdük, yolda kalanların çoğunu kurtardık. Kış ayların tekrardan yine birçok etkinlikler yapacağız. Mesela şu an bütün il merkezi, ilçe, köy ve beldelerde de ki öğrencilerimize mont dağıtımı yapıyoruz. Geçen sene aşağı yukarı 3 binden fazla mont dağıtımı gerçekleştirdik, kazak da dağıttık, kıyafet de dağıttık, gıda da dağıttık. Bu sene de Allah kısmet ederse inşallah yine 3 binden fazla öğrencimize bu montlarımızı ulaştıracağız. Geçen hafta itibariyle biz bu dağıtıma başladık. Allah kısmet ederse her hafta aşağı yukarı 150-200 tane çocuğu giydirmeyi düşünüyoruz. İlkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilere montlarımızı dağıtıyoruz. Lise ve üniversite öğrencileri için de Ömer Halisdemir üniversitemizdeki Kızılay butiğimizde de kıyafet giydirimini yapacağız. Geçen sene üniversite Kızılay butiğimizde 2 bin 500 öğrenci giydirdik. İnşallah bu sene 3 binden fazla öğrencimize de orada hizmet verecek Kızılay Butiğimiz” diye konuştu.

NİĞDELİLERİ KAN VERMEYE DAVET EDİYORUM 

Türk Kızılay Niğde Şube Başkanı Kemal Gençoğlu, Niğde’li vatandaşlara kan verme çağrısında bulundu.

Başkan Kemal Gençoğlu, konuşmasının devamında, “Niğde'deki vatandaşlarımızdan şunu istiyorum ben. Niğde Ömer Halisdemir Meydanı'nda bulunan kan ekibimize de katkılarını bekliyoruz. Hepsini kan vermeye davet ediyoruz. Biliyorsunuz kan hayattır. Kanın başka bir alternatifi yok. Sadece kan insanlardan alınıyor. Bunun için gerçekten duyarlı olalım. Bütün halkımızı kan aracımıza davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.