Hava Durumu

Kızılay kadınlarından iyilik yürüyüşü !..

Dünya Yürüyüş Günü kapsamında Türk Kızılay Niğde Şubesi tarafından yürüyüş programı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2022 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2022 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Kızılay kadınlarından iyilik yürüyüşü !..

FİZİKSEL AKTİVİTENİN ÖNEMİNE VURGU YAPILIYOR 

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Gününde 81 ilde eş zamanlı yürüyerek, sağlıklı yaşamın önemine dikkat çeken Türk Kızılay’ı, sağlıklı yaşam ve sağlıklı yaşlanmada fiziksel aktivitenin önemine vurgu yapıyor.

Niğde’de düzenlenen etkinlikle ilgili bilgi veren Kızılay Niğde Kadın Teşkilatı Başkanı Gonca Soylu, 2030 Stratejik Hedefleri arasında yer alan “Sağlıklı Yaşayan ve Yaşlanan Toplum İçin Çalışmak” başlığıyla sağlıklı yaşam kültürünü geliştiriyor, toplumsal farkındalık ve bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyoruz" dedi.

Özellikle Kızılay Kadın gönüllülerinin yoğun katılım sağladığı ve 81 ilde eş zamanlı yapılan yürüyüş etkinliğinde “sağlığa yürüyoruz, iyilik için adım at” sloganları öne çıktı.

Kızılay Niğde Kadın Teşkilatı Başkanı Gonca Soylu yaptığı açıklamada şunları söyledi; ‘’ Fiziksel aktivite, sağlığı koruyup geliştirebilmek ve daha fazla yarar elde edebilmek için düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası haline getirilmelidir. Toplumun büyük bir çoğunluğunda fiziksel aktivite, “spor” kelimesi ile eşanlamlı olarak algılanıyor. Oysa ki fiziksel aktivite, günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcaması ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını artıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanıyor. Bu kapsamda spor aktivitelerinin yanı sıra egzersiz, oyun ve gün içinde yapılan çeşitli aktiviteler de fiziksel aktivite olarak kabul ediliyor. Yürüyüş ise ekipmansız ve maliyetsiz yapılabilecek bir fiziksel aktivite konumunda bulunuyor. Sağlığa faydalarının yanı sıra yürümek, yaşam alanlarımızın daha yaşanabilir hale gelmesine hava kirliliğinin azaltılmasına da katkı sağlıyor.’’

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.