Hava Durumu

Kılıç: “Bayrakları da kaldırdık, müzik yayınını da durdurduk”

AK Parti İl Başkanı Ömer Kılıç, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in iddialarını yalanladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2022 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2022 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Kılıç: “Bayrakları da kaldırdık,  müzik yayınını da durdurduk”

AK Parti Niğde İl Başkanı Ömer Kılıç, partisinin grup toplantısını yapmak üzere geçtiğimiz hafta Niğde’ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaldığı otelin karşısında asılan AK Parti bayraklarının kaldırılmadığı ve müzik yayınının durdurulmadığı yönünde ortaya atılan iddiaların gerçekleri yansıtmadığını söyledi. 

AK Parti’nin kuruluş yıldönümü kapsamında Ömer Halisdemir Meydanında açılan stantta yapılan müzik yayınının her zaman olduğu siddette çaldığını, çevre İllerden gelen kırmızı yelekli "Kılıçdaroğlu gönüllüsü" olarak kendilerini tanımlayan kimselerin partimizi hedef alan sloganlarının sesini standımızda ve parti binamızda bulunan kardeşlerimizin provokasyona gelmemesi adına müzik sesi artırılıp, CHP İl Başkanının kendilerine telefonla ulaşması sonucu CHP’nin parti programı bitene kadar müziğin sonlandırıldığını belirten Kılıç, “Parti binamızın önü olmasına rağmen Kılıçdaroğlu’nun kalacağı otele yakın olduğu için oradan parti bayraklarımızı da kaldırdık, iddia edildiği gibi otel önüne ayriyeten bir stant kurulup stant önü süsleme adı altında otel önü süslenmemiştir. Niğdeli hemşehrilerimiz oranın parti binamızın önü olduğunu bilir” dedi. 


AK Parti İl Başkanı Ömer Kılıç, yaptığı açıklamada, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Niğde İl Başkanlığı aleyhine ortaya attığı iddialara yanıt verdi.


AK Parti Niğde İl Başkanlığı olarak partilerinin kuruluş yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Ömer Halisdemir Meydanında “AK Nokta” isimli stant açtıklarını anlatan Ömer Kılıç, bu stantta parti müzikleri eşliğinde üye kayıtlarının da yapıldığını ifade etti. 


AK Parti standımız haftalar öncesinden açılmıştı
Standın, CHP’nin Niğde’de program yapacağının belirlendiği tarihten bile önce açıldığına dikkat çeken Kılıç, “CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bu standın sanki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geldiği gün açıldığı ve o gün müzik yayını yaptığı şeklinde bir algı oluşturmaya çalışmış. Oysa standımız, partimizin kuruluş yıldönümü kapmasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Niğde’ye geleceği tarih bile belli olmadan önce açılmıştır, söylendiği gibi otel önünde değil diğer siyasi partiler gibi bizim standımızda Ömer Halisdemir Meydanında açılmıştır” dedi. 


“Partimizin önündeki bayrakları bile kaldırdık”
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in “Kılıçdardoğlu’nun kaldığı otelin karşısına AK Parti bayrakları asıldı” şeklindeki iddialarına da yanıt veren AK Parti İl Başkanı Ömer Kılıç, “Özel’in bahsettiği yer AK Parti İl Binasının bulunduğu bölgedir ve her zaman burada partimizin bayrakları yer alır. Sadece Kılıçdaroğlu’nun geldiği güne özel bir bayrak asma işlemi olmamıştır” diye konuştu. 


“CHP İl Başkanının talebini yerine getirdik”
CHP’nin grup toplantısı yapacağı gün Niğde İl Başkanı Erhan Adem’in kendisini telefonla arayarak, müzik yayınının durdurulması ve Kılıçdaroğlu’nun kalacağı otelin önündeki AK Parti bayraklarının kaldırılması yönünde bir talepte bulunduğunu ve kendisine ilgileneceklerini aktardığını söyleyen Kılıç ,CHP İl başkanı ve beraberinde 1 Milletvekili ve CHP Genel Başkandanışmanı olarak tanıtılan bir kişinin parti binasına gelerek burada da taleplerini yenilediklerini ve kendilerinin buna siyasi nezaket gereği olumsuz yanıt vermediklerini dile getirdi. Ömer Kılıç, “Biz de parti binamızın önü olmasına rağmen siyasi nezaket gereği otele yakın olan bölgelerdeki parti bayraklarımızı kaldırdık. Ayrıca stadımızdaki müzik yayınını da her zamanki şiddetinde çalarken Çevre İllerden gelen kırmızı yelekli "Kılıçdaroğlu gönüllüsü" olarak kendilerini tanımlayan kimselerin partimizi hedef alan sloganlarının sesini bastırarak standımızda bulunan partimize gönül vermiş kardeşlerimizin provokasyona gelmemesi için müzik sesi arttırılmış slogan atmaları bitince ise   CHP İl Başkanının kendilerine telefonla ulaşması sonucu CHP’nin Niğde programı bitene kadar müzik yayınını sonlandırdık” ifadelerini kullandı. 


Siyasi nezaket 
AK Parti Niğde İl Başkanlığı olarak bu şekilde nezaketli bir tavır içine girmişken, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, asılsız iddiaları ortaya atmasını yadırgadıklarını belirten Ömer Kılıç, “AK Parti kurulduğu 14 Ağustos 2001 tarihinden bu yana, halkın içinden çıkmış bir parti olarak, halk için siyaset yapmış ve yine halk için siyaset yapmaya devam edecektir. Koşullar ne olursa olsun partimiz, hiçbir zaman siyasi nezaketten ayrı bir tavır sergilemeyecektir” şeklinde konuştu. 
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.