Hava Durumu

‘Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden’ kampanyasına başvuru sayısı 155 bine ulaştı!.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ‘Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na bugüne kadar 709 bin bağımsız birim için 155 bin başvuru yapıldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2023 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2023 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
‘Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden’ kampanyasına başvuru sayısı 155 bine ulaştı!.

 Kampanyaya başvuruların ay sonuna kadar devam edeceğini söyleyen Bakan Kurum; ‘’Şimdiye kadar 709 bin bağımsız birim için 155 bin başvuru yapıldı. Ekipler  başvuruları inceliyor, çoğunluğun sağlandığı yerlerde dönüşüm süreci başlıyor. Özellikle İstanbul'da olası deprem riski sebebiyle çalışmalar başlatıldı.’’ dedi.
Yepyeni Yaşam Alanları
Afet bölgesinde yapılan çalışmalar için de açıklamalar da bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum; “Afet bölgesinde yapılacak konutların animasyon videosunu yayınladık. 11 ilimizin ihyası için alanındaki en iyi isimlerle çalışıyoruz. Her ilimiz bir mimara emanet. Şehirlerimizi baştan aşağı yeniden çiziyor, tasarlıyorlar. Sadece konut değil; meydanları, okulları, bahçeleri, parkları, camileri, spor alanlarıyla yepyeni  yaşam alanları kuruyoruz. Bakan Kurum, paylaşımında Türkiye’nin, dünyanın en iyi mimarları kimse koordinasyon oluşturduk. Gayrimenkul Yöneticiler Derneğimiz katkı sağlıyor, birbirine destek olarak çalışılıyor.” ifadelerinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.