Hava Durumu

Kent Konseyi kadınlar için toplandı !..

Güçlü Kent İçin Kadınlar El Ele Niğde Kadın Buluşması programı Niğde Kültür Merkezinde düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2022 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2022 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Kent Konseyi kadınlar için toplandı !..

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Başaran Öztürk, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Samet Bayrak ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir konuşma yaptı. 

Programın ilerleyen saatlerinde düzenlenen panelde kentlerde kadının konumu üzerine açıklamalar yapıldı. 

BAŞKAN ÖZDEMİR; "KADINLARIN YANINDAYIZ"

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, kadınların Niğde’de çok daha ön planda olmaları gerektiğini söyledi. Başkan Özdemir, “Niğde'mizde kadınların çok daha ön planda olmasını isteriz. Kent konseyinin çok daha ön planda olmasını isteriz. Uzun yıllar maalesef Niğde'mizde kent konseyimiz yoktu. Daha öncesinde çok eskiden vardı. O yüzden bir önceki Valimiz Yılmaz beyle ve şimdiki Valimiz Mustafa Koç beyle birlikte kent konseyini faaliyete geçirdik ve bundan sonra çok daha da güçlendireceğiz inşallah. Şehrimizle alakalı bütün kararları alırken bizler aslında kent konseyinin görüşlerini çok önemsiyoruz. Konseydeki kadının gücü de çok önemli. Onların onayı, onların bize yol göstermesi çok daha önemli. Bizim görmediğimiz çok daha farklı pencerelerden bakabiliyor gerçekten kadınlarımız. İnşallah şehir yönetiminde de çok daha etkin olmaları lazım. Biz daha yolun başındayız. Ama hızlı yol kat etmememiz için de önümüzde hiçbir sebep yok. İnşallah kadınlarla birlikte onların karar verdiği hep birlikte başardığımız işleri şehrimizde, ülkemizde aldığımız kararları konuşacağımız günler yakındır diyorum. Buna inancım tam. Bu konuda biz de her zaman destekçiyiz ve her zaman yanınızdayız” dedi.

KENT KONSEYİ BAŞKANI ÖZTÜRK; "PROJEMİZİN TEMASI KADIN" 

Niğde Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mutlu Başaran Öztürk, kadınların Niğde'nin tarihi, medeniyet tarihi, sosyal tarihi yazılırken hep başrolde olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Öztürk, “Projemizin temasının kadın olarak seçilmesi bir tesadüf değil. Fedakârlığın, sevginin, şefkatin, ete kemiğe bürünmüş hali olan kadınlarımız toplumlar ve kentler için önemine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için bu konuya odaklandık. Niğde bunun için gayet güzel bir coğrafya. Çünkü Niğde'nin de kadim 10 bin yıllık bir tarihi var. Bütün kentlerde, bütün ülkelerde, dünyada olduğu gibi kadın Niğde'nin tarihi yazılırken, Niğde'nin medeniyet tarihi, sosyal tarihi yazılırken hep başrolde olmuş. Kadının emeğinin, kadının estetiğinin olduğu her yer güzelleşiyor, aydınlanıyor. Bizim Niğde'mizin hanımlarının da ben aynı derecede sivil topluma, toplum için bir şeyler yapmaya hazır olduklarını biliyorum. Kent Konseyinde daha çok görev almaları için buradan davet ediyorum. Kent Konseyi sadece kent konseyi başkanı ve yürütme kurulunun değil, hepimizin ortak paydası hepimizin ortak hedefi. Onun için kent konseyine bir taş da ben koyacağım diyen, ben de kent konseyine yol alacağım diyen herkese gönlümüzü, yüreğimizi ve konseyimizi açtık. Hangi önerilere, hangi teklifleri varsa, Niğde için bunları almaya, bunları bir noktaya taşımaya ve uygulamaya koymaya hazırız” diye konuştu.

Program plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.