Hava Durumu

Kemal Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş Niğdelilerle buluştu!..

Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş ile birlikte Niğde’ye gelerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2023 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2023 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Kemal Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş Niğdelilerle buluştu!..

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili  seçimlerine yönelik geri sayım sürerken, siyasi partiler ve ittifaklar mitinglerine devam ediyor.

Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Başkanı Mansur Yavaş, Niğde’de miting gerçekleştirdi.

Mitingde Kemal Kılıçdaroğlu’ndan önce konuşan Mansur Yavaş’ın konuşmasından önce çıkanlar şöyle;

Biz Ankara’da seçimi kazandık. ‘Rozetimizi çıkardık, bütün Ankaralılara hizmet edeceğiz’ dedik. Biz asla zafer kazanmadık. Zafer kazanmak için karşımızda düşman olması lazım. Bizim Türkiye’nin hiçbir yerinde düşmanımız yok. Seçmene bir şey deme hakkımız yok.

İnsanların gözünü boyamak için biraz milliyetçilik, biraz muhafazakarlık sosu veriyorlar. Millet İttifakı’na oy vereceklerin de, Cumhur İttifakı’na oy vereceklerin de başımızın üstünde yeri var. Toplumu dindar, dindar olmayan diye ayırıyorlar. Kimin dindar olup olmadığını Allah’tan başkası bilmez.

Hazine Bakanı, ‘öyle bir güruh var ki vize almak için memleketi satar’ diyor. Gençleri güruh diye adlandırıyor.

HDP’ye bakanlık verilecek’ diyorlar. Meral hanım, ‘masada HDP olursa biz olmayız’ demedi mi, nasıl olacak bu? Peki kendiniz HDP’ye bakanlık vermediniz mi? Görüşmediniz mi? Görüştüler. İmralı’ya giden hakim kim, ne talep ettiniz?

Ülkeye o kadar Suriyeliyi doldurdunuz. 5-10 yıl sonra olabilecekleri düşünüyor musunuz? Bu iktidarın değişmesi lazım.

Niğde’de gerçekleşen programda Mansur Yavaş’ın ardından konuşma yapan Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu;

‘‘Kul hakkı yemeyeceğiz ve yedirmeyeceğiz.’’ Diyerek sözlerine başladı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bekliyoruz, onlar da söylesinler. Ama tık yok. 20 yılda 418 milyar doları nasıl hiç ettiklerini, mal varlıklarını yurt dışına nasıl kaçırdıklarını biliyorum.

İstişare çok önemli. Devlet bir kişinin dudağının arasına teslim edilemez. Adalet sadece mahkeme salonlarında olamaz.

Gençler sandığa gidip oy kullanacaksınız. Huzur içinde yaşamak istiyorsunuz. Benim size sözüm var. En rahat eleştireceğiniz Cumhurbaşkanı bu kardeşiniz olacak.

Niğde’nin patatesini de biliyorum. Patates için Mısır’a gidiyorlar. Çiftçiyi küstürdüler. Üretici zarar ediyorlar. Biz gelince hiçbir üretici asla zarar etmeyecek. Bütün üretici kardeşlerimin bu formülü ezberlemesini isterim: Maliyet artı makul kar eşittir taban fiyatı olacak. Onun üstünde bir bedelle satıyorsa satsın. Ama ne zaman makul karın altına düşüyorsa tamamını devlet olarak biz satın alacağız.

Kim terör örgütlerinin yanında durursa, kim onlarla beraber olursa, kim onların ayağına hakimi savcıyı gönderirse Allah onun belasını versin. Terör örgütünün saldırısına uğrayan benim. Bir asker Allah rahmet eylesin şehit oldu. Bu beyler çocuklarına paralı askerlik yaptırırken, ben fakir fukarı nasıl oğlunu askere gönderiyorsa, evladını askere gönderen birisiyim. Nasıl bu iftiraları atıyorsunuz. Allah’tan korkar insan.

Trump dedi ki ‘Bak beni kızdırma, senin mal varlığını araştırırım ve dünyaya açıklarım’. Bir tek cümle dahi kurulmadı. Ama Bay Kemal olsa ne derdi? Araştırmazsanız namertsiniz derdi. Gideceksin Manhattan’da gökdelen dikeceksin, Londra’da villalar alacaksın Bay Kemal bunları yiyecek… Yemem efendim yemem. Onların hepsini getireceği Türkiye’ye.

Yahu kardeşim Tank Palet Fabrikası, 20 milyar dolar Avrupa’nın en geniş fabrikalarından birisi. Katar ordusuna sattılar. Sen bu fabrikayı Katar ordusuna nasıl satarsın. O fabrikayı Katarlılardan alıp şerefli ordumuza vereceğim.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.