Hava Durumu

Kardeş Melle Belediyesinden Enstitü ziyareti !..

Niğde ve Almanya'nın Melle şehirlerinin kardeşliği kapsamında Melle Belediye Başkanı Jutta Dettman ve belediye heyeti Patates Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2022 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2022 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Kardeş Melle Belediyesinden Enstitü ziyareti !..

1996 yılında imzalanan protokolle başlayan Niğde ve Melle arasındaki kardeş şehir ziyareti programı kapsamında, Melle Belediye Başkanı Jutta Dettmann, Belediye Başkanlığı Kardeş Şehir Sorumlusu Gottfried Müller, Belediye Basın Sözcüsü  Jürgen Kramer, İl ve İlçe Meclis Üyesi Mathias Pietsch, İlçe Meclis Üyesi Merkez Mahalle Muhtarı Uwe PlaB, DTAK (Melle Türk-Alman Dostluk Çalışma Grubu) Başkanı Detlef Groth ve eşi Sonja Hallmann-Groth, DTAK Yönetim Kurulu Üyesi  Yılmaz Kılıç, DTAK Üyesi  Nurdan Kılıç, THW (AFAD Melle) Müdürü Marco Plesner, Melle Gazetesi Yazarı Simone Grawe'nin bulunduğu heyet, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Taciroğlu, Niğde Dostluk Derneği Başkanı Selma Esirgen, Proje Grup Liderleri Sıdıka Tuğrul ve Seher Mandacı refakatinde Enstitüye ziyarette bulundular.

Misafirlere Enstitü Müdürü Uğur Pırlak tarafından yapılan Ar-Ge faaliyetleri ve yürütülen çalışmalar hakkında tanıtım ve sunum yapıldıktan sonra Melle Belediye Başkanı Sn. Jutta Dettmann'a bir plaket hediye edildi.

1938 Yılında Türk-Alman işbirliği ile Elma Numune Fidanlığı olarak kurulan Enstitünün eski tarihi binaları misafirler tarafından gezildi.

Melle-Niğde arasında patates işbirliği 

Melle heyeti, gerçekleşen ziyaretten ve Enstitünün yapmış olduğu çalışmalardan memnuniyet duyduklarını ifade ederek Melle Belediye Başkanlığı ve Enstitü arasında patatesle ilgili ortak çalışmaların yapılması ile ilgili temennide bulundular.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.