Hava Durumu

"Kardan Adam Şenliği" başladı

Niğde Ketençimen Kayak Merkezinde bu yıl ilki düzenlenen "Kardan Adam Şenliği" başladı. Bugün sabah saatleri itibariyle başlayan festival renkli görüntülere sahne oldu. Niğde Valiliği bünyesinde İl Özel İdaresi tarafından yapılan tesislerin kış turizmi için Niğde'yi cazibe merkezi haline getirmesi hedefleniyor. 

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2022 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2022 19:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
"Kardan Adam Şenliği" başladı

Niğde'nin Çiftlik ilçesindeki Ketençimen Kayak Merkezi'nde Kardan Adam festivali yapıldı.


Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi ve Çiftlik Belediyesi tarafından düzenlenen festivale katılanlar kardan adam yaptı, kızak kayıp kartopu oynadı düzenlenen çeşitli yarışmalarla eğlenceli bir gün geçirdi.


Bu yıl ilki düzenlenen ve geleneksel hale getirilecek olan şenlikte İl Özel İdaresi tarafından yapılan kayak merkezinin açılışı da gerçekleştirildi.


Festivalde haber merkezimize özel açıklamalarda bulunan Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek ilk etabı tamamlanan kayak merkezinin ikinci etabının da tamamlanmasının ardından Ketençimen Kayak Merkezi’nin bölgeye hitap eden bir tesis olacağını ifade etti. 


Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek; “Ketençimen Yaylasını ideal bir yer olarak belirledik ve çalışmalarımıza başladık. Yaklaşık 3 yıl önce çalışmaya başladığımız proje 1. etap olarak bitmiş durumda. İnşallah önümüzdeki yıllarda da 2. etabı da bitireceğiz. 1. etap projemizde kafe, restoran var. Yürüyen bantlarımızla birlikte sağında ve solunda 200 metrelik pistlerimiz var. Bunun yanında 6 adet taş ev var. Mesire alanlarımız var, karavan turizmimiz var. Bunlar 1. etapta olanlardı, 2. etapta da teleferik projemiz var. Bin 200 metreden oluşan profesyoneller için kayak pistimiz olacak. Otelimizi de yaptırdığımız zaman burası da dört dörtlük bir kayak merkezi olacak. Sadece ilimize değil bölgeye de faydalı olacaktır, hitap edecektir. Halkımızın ilgisi çok büyük. Marka Şehir Projesi çıktılarından birisi de ilimizin turizm değerinin festivaller yoluyla tanıtılmasıydı. Ancak pandemi nedeniyle yapamamıştık. İlk festivalimizi geçtiğimiz aylarda patates festivali ile yapmıştık. Bugün de Kardan Adam Şenliğini düzenliyoruz. Hem de kayak merkezinin açılışını da yapmış oluyoruz. İnanıyorum ki halkımızın ilgisi devam ettiği sürece geleneksel hale gelecek. Bu şekilde ilimizdeki değerlerimizi festivaller yoluyla duyurmaya devam ediyoruz." dedi. 

Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel haber merkezimize özel olarak festival alanında röportaj verdiler. 

Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin; 

"Niğde adına mutlu bir gündeyiz. İnsanlarımızı böyle mutlu güler yüzlü görünce bizler de mutlu oluyoruz. Bu tesisimizi yaparken biz biliyorduk ki Niğdeliler buraya sahip çıkacak. Marka Kent Niğde Projemize yakışır bir turizm merkezi yapmak istiyorduk. Bugün insanlarımız burada olmaktan çok mutlu. Bugün aynı zamanda cemrenin havaya düştüğü gün. Ama biz görüyoruz ki cemre Niğde'ye Niğdelilere düşmüş. İnşallah bu festivallerimizi bu açılışlarımızı Niğde’mize kazandırmaya devam edeceğiz.”

"NİĞDE FESTİVALLER ŞEHRİ OLACAK DEMİŞTİK"

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, pandemi sürecinde evlerde kapalı kaldığımız zamanlardan sonra temiz havası ile vatandaşları kayak merkezine davet etti. 


Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir açıklamalarında şunları söyledi: 
"Kardan Adam Şenliği ile hem heyecanlı hem de mutluyuz. Malum iki yıl önce yapacaktık bu şenliği ama pandemi şartları el vermemişti. Bu sene Allah'a şükürler olsun başladık. Hem şenlik yapıyoruz hem de Niğde İl Özel İdaremizce yapılan tesisimizin açılışını yapıyoruz. Gençlerimizin kapalı ortamlarda olmasından ziyade böyle açık havada temiz oksijenle buluşup hem de spor yapmalarını çok önemsiyoruz. Biz bir söz vermiştik, Niğde festivaller şehri olacaktı. Geçtiğimiz aylarda patates festivali yapmıştık, bugün de Kardan Adam Şenliğindeyiz. Pandemi zamanı hepimiz evlere kapandık. Toplum olarak biraz moral bulmamız, dışarı çıkmamız hareketlenmemiz lazım. İnşallah evde kapalı kaldığımız günlerin acısını çıkaracağız. Hep burda bugün eğleneceğiz."

"HEM ÇİFTLİK İLÇEMİZ HEM İLİMİZ İÇİN GÜZEL OLDU"

Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel: 

"Kayak merkezimizle birlikte şenliğimiz de hem Çiftlik İlçemiz için hem de Niğde ilimiz için güzel oldu. Vatandaşlarımızın eğlenebileceği sosyal aktivitelerin olduğu güzel bir tesis oldu. Vatandaşlarımız pandemi sürecinde evde kapalı kalmıştı hayırlı uğurlu olsun. Buradaki kalabalık halkımızın memnun olduğunu gösteriyor. İnşallah daha iyi işler yapacağız."

Festivale katılan vatandaşlar festivalden dolayı mutlu olduklarını belirtirlerken, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

19 Şubat 2022 (bugün) itibariyle başlayan Kardan Adam Şenliği, yarın da devam edecek. Ketençimen Kayak Merkezi ise kış mevsimi boyunca vatandaşlara hizmet verecek.

Haber Murat Karakaya 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.