Hava Durumu

Kadın Emek Pazarı açılıyor !..

Niğde Belediyesi bünyesinde kurulan ve yöresel ürünlerle kadınların el emeği ürünlerinin satışa sunulacağı “Kadın Emek Pazarı” yarın (18 Ekim Salı) açılıyor. 

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2022 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2022 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Kadın Emek Pazarı açılıyor !..


70 farklı ürün görücüye çıkıyor 
70 çeşit ürünün görücüye çıkacağı Kadın Emek Pazarı, 18 Ekim Salı günü saat 12.30’da Niğde Belediyesi Hizmet binasının altında kapılarını aralıyor. 

Niğde Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kadınların el emeği ürünleri ile yöresel ürünlerin uygun şartlarda alıcılarla buluşturacağı Kadın Emek Pazarını açılışa hazır hale getirdi. 
EMEK PAZARINDA YOK YOK 
3 kooperatif ve 19 kadın üyenin Niğde Belediyesi bünyesinde oluşturduğu Kadın Emek Pazarı’nda elma, kayısı, şeftali ve erik kurusunun yanı sıra bu ürünlerden elde edilen reçel;  elma, üzüm ve alıç sirkesi; üzüm, elma ve dut pekmezi gibi doğal ürünler satışa sunulacak. Kadın Emek Pazarında ayrıca kadınlar tarafından üretilen mantı, erişte, tarhana, salça gibi ürünler de yer alacak. 
YAZMALAR, ŞAPKALAR, PATİKLER…
Kadın Emek Pazarı’nda sadece yöresel ürünler değil, kadınların el emeği göz nuru ürünleri de satışa sunulacak. Kadın Emek Pazarı’nda satışa sunulacak el ürünleri arasında bez bebekler, hayvan figürleri, lif oymalı yazma, bayan yelekleri, hırka, çocuk yelek ve patikleri, el örme çantalar, çocuk tokaları, şapkalar ve patikler de olacak. 
HERŞEY KADINLARIMIZ İÇİN
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Belediye bünyesinde kurdukları Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik yönden kalkınmalarına olanak sağlayacak projeleri hayata geçirmeye devam ettiğini söyledi. 
Belediye Hizmet Binası altında açılacak olan Kadın Emek Pazarı’nın da uzun süren uğraşlar sonucunda oluşturulup, Niğde halkının hizmetine sunulduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Özdemir, “Burada hem kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünleri pazarlanacak hem de yöresel ürünlerimiz ile bu ürünlerden elde edilen reçel, sirke, pekmez, tarhana gibi ürünlerde görücüye çıkacak. Kadınlarımız üretecek, belediyemiz satacak” dedi.
Başkan Özdemir, 18 Ekim Salı günü gerçekleştirilecek açılışa tüm vatandaşları davet etti.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.