Hava Durumu

İstanbul'da yangın: 27 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

İstanbul'da 16 katlı bir binanın en alt katında bulunan gece kulübünde yangın çıktı. Olayda 27 kişi hayatını kaybederken 1 kişi de yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
İstanbul'da yangın: 27 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Olay Gayrettepe'de Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak'ta saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Ramazan dolayısıyla kapalı olan 16 katlı binanın bodrum katlarında bulunan gece kulübünde tadilat yapıldığı sırada sahnenin yanında bir patlama olduğu iddia edildi. Patlamanın ardından gece kulübünde yangın çıktı.

Yangının büyümesiyle kulüp ve bina dumanla doldu. O sırada kulüpte bulunanlar içeride mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri içerideki yaralıları dışarı çıkardı. Olayda 27 kişi can verirken 1 kişi de yaralandı.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU OLAY YERİNE GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı ve açıklamada bulundu. İmamoğlu, "İçeride arama inceleme çalışmaları sürüyor, içeride başka kişilere ulaşma ihtimali var. Süreç zor bir ortamı gösteriyor çünkü inşaatla ilgili bazı malzemeler çok düzeniz şekilde yığılmış gözüküyor. İnşaat başvurusu yok, gerekli izinler alınmamış. Tabiri caizse kaçak bir inşaat yürütülmüş. Savcılık gerekli incelemeyi başlattı. Süreci arkadaşlarımız ilerletiyor. Yapının statiğine zarar verildi mi diye bakılacak gerekirse komşularımızla ilgili tahliye desteği olacağız çünkü yapı da eski bir yapı. Bu kadar işçinin içeride bulunması da bir soru işareti." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.