Hava Durumu

‘İnsan insanın kurdu değil; İnsan insanın yurdudur.’

“İnsanlar hiçbir ayrım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit özgür ve onurlu yaşama hakkına sahiptir ve bu ilkeye sahip çıkmak insan olmanın bir gereğidir” diyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesi ile bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2022 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2022 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
‘İnsan insanın kurdu değil; İnsan insanın yurdudur.’

Başkan Özdemir’in 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Kutlu medeniyetimizin insanı eşref-i mahlukat olarak gördüğünü belirten Başkan Özdemir, “Yaratılanı Yaratıcısından dolayı seven bir milletin mensupları olarak insanı aziz tutmak en birinci vazifemizdir.” dedi.
Başkan Özdemir mesajında; “İnsan haklarının özünde, evrensel değerler olan insana saygı ve temel insani özgürlükler bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın insan olmaktan dolayı sahip olduğu bütün haklar, hukuksal çerçevede güvence altına alınmıştır. İnsanın en temel hakkı olan yaşama, düşünce, çalışma, eğitim gibi temel özgürlükler Anayasamızda değişmez kurallara bağlanmıştır. 
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 10 Aralık 1948 yılında kabul ettiği İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin, tüm insanların doğuştan özgür ve eşit olduğu ilkesi ne yazık ki sadece yeryüzünün belirli bir kesimi için geçerlidir, mülteci teknelerinde boğulan çocuklar için, toprak damlı evlerinin üstüne tonlarca bomba düşen insanlar için bu haklar bir hayalden ibarettir. İnsan haklarını ısrarla gündeme getiren gelişmiş ülkelerde bilinçli bir ikiyüzlülüğün artarak devam ettiğini acıyla görüyoruz. Bizce hak ve hürriyetlerin dili, dini, ırkı, rengi, düşüncesi, cinsiyeti ne olursa olsun herkes için olduğu gerçeğinin sadece sözle değil özünde de kabul edilip yaşatılması gerekmektedir.
Bu beyannameye göre insanlar hiçbir ayrım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahiptirler. İnsanlar farklı ırklardan farklı kültürlerden gelebilirler fakat insan olma paydasında buluştukları zaman birçok problem ortadan kalkar. Bizim medeniyetimiz yaratılanı yaratıcısından dolayı hoş gören bir medeniyettir. Bizim kurduğumuz büyük medeniyet, insanı her zaman en üstte tutmuş ve insanlık onurunun savunucusu olmuştur. Bizim medeniyetimizde ‘İnsan insanın kurdu değil. İnsan insanın yurdudur.’ Tüm bu duygu ve düşünceler içinde 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, huzurlu bir gelecek diliyorum.” ifadelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.