Hava Durumu

İlber Ortaylı: Eğitim Ticarete Döndü

Kütüphane haftası nedeniyle tarihçi İlber Ortaylı, isminin verildiği Vefa Lisesi’nin Kütüphanesinde öğrencilerle bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2023 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2023 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
İlber Ortaylı: Eğitim Ticarete Döndü

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 27 Mart ve 2 Nisan tarihleri arasında kutlanan kütüphane haftası nedeniyle öğrencilerle bir araya gelen İlber Ortaylı eğitimle alakalı eleştirilerde bulundu. Eğitimin ticarileştiğini, ilan veren liseler olduğunu söyleyerek her ilan veren okula inamayın diyen Ortaylı; "Eğitim ticarete döndü. İlan veren liseler türedi. Başarı oranları yüzde 20 den fazla değildir.” Dedi.

DÜPEDÜZ CEHALET

Uzaktan eğitimi de yanlış bulan Ortaylı "Ne yazık ki eski edebiyatımızı size öğretecek bir kültürümüz kalmadı. Yani eğitim enstitüleri kapatıldı. Kapatılması kötü niyetli olmadı. Şuurlu bir şeyden daha kötü. Düpedüz cehaletten" diye konuştu. Gençlerin şiir edebiyat ve tiyatro öğrenmek zorunda olduklarını belirten Ortaylı, "Meslektaşlarıma da yönelik bir şey. Bilmek zorundasınız ve öğretmek zorundasınız" dedi.

BUNLARA HÖDÜK DENİR

“Bazı üniversiteleri açmasak iyi olurdu. Şırnak'da üniversite mi olur. Kim gider oraya. Burada çoçuk büyükşehirde okuyacak. Oraya gidip üniversite açmakla mı olur bu iş. Bunu dediğimde bana çok kızmışlardı” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.