Hava Durumu

İklim Konferansı ve Konseri gerçekleştirildi !.

NÖHÜ'de Türkülerin Dilinden İklim Konferansı ve Konseri gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2022 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2022 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
İklim Konferansı ve Konseri gerçekleştirildi !.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde, Atık Yönetim Koordinatörlüğümüz ve Sıfır Atık Kulübü ortaklığında “Türkülerin Dilinden İklim Konferansı ve Konseri” gerçekleştirildi.

Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nafiz Tok, dekan ve müdürler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılış konuşmaları ile başlayan programda açıklamalarda bulunan Atık Yönetim Koordinatörlüğü Müdürü Doç. Dr. Ece Ümmü Deveci, iklim değişikliğinin yarattığı endişe ve aciliyet durumuna odaklı birçok sanat eseri oluşturulduğunu ifade ederek bu bağlamda sözlerin yazıldığını, müziklerin bestelendiğini ve bu kültürün oldukça eskiye dayandığını  belirtti. Programın iklim değişikliği ve sürdürülebilir doğa konusunda farkındalık oluşturmak üzere gerçekleştirildiğini aktaran ve programda sürpriz bir şiir de okuyan Deveci konuşmalarını etkinliğe destek veren herkese teşekkür ederek sonlandırdı.

Program katılımcılarına okuduğu türküler ile eğlenceli anlar yaşatan Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğrencisi Veysel Gökçek ise “Türk halkının müziği kendi içinde o kadar zengindir ki çalınan her müziği gönülden dinlerseniz geçmişe dair hikayeler öğrenirsiniz.” diyerek başladığı sunumunda birçok türküye ait detayları da paylaştı. Gökçek’e Üniversite Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ümran Akdağcık ve öğrencilerden Talha Altınçelik de enstrümanları ile eşlik ettiler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.