Hava Durumu

İftardan bir saat önce yada sonra trafiğe çıkmayın

Ramazan ayında oruçluyken ilk ve son bir saatin çok önemli olduğunu belirten Yol ve Sürüş Güvenliği Uzmanı Mert İntepe, aç ve tokken araç kullanmanın riskli olduğunu bu nedenle bir saat kuralının hayati önem taşıdığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2022 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2022 18:45
Kaynak: İGF Haber
İftardan bir saat önce yada sonra trafiğe çıkmayın

İZMİR (İGFA) - Radyo Trafik’te yayınlanan “Uzman Görüşü” programında Kerim Öztürk’ünmoderatörlüğünde, Yol ve Sürüş Güvenliği Uzmanı Mert İntepeönemli bilgiler verdi.

Ramazan ayının ilk haftası insan vücudunun adapte olma zamanı olduğunu ifade eden Yol ve Sürüş Güvenliği Uzmanı Mert İntepe, "Günün ilerleyen saatlerinde ilk hafta vücut kontrolü azalır. İftar öncesi ve sonrası bir saatlik sürelerde araçtan uzak durmak gerekir. İftara bir saat kala sadece araç kullanmıyoruz hayatın içindeki birçok konuyu da o saat dilimine sığdırıyoruz. Hayatın koşturması, susuzluk ve açlık stres yüklenme hali başlatır. Sadece iftardan önceki bir saat değil iftardan sonraki bir saatte çok önemlidir. Yemek yedikten sonra vücutta uyku hali başlar. Çünkü normal günlerde dahi yemekten 40 dakika sonra insan vücudunda uyku hali başladığını her zaman söylüyorum. Bu sefer ani açlıktan sonra yenilen yemeğin getireceği tansiyon gibi etkenler de eklenince vücutta yorgunluk hissini daha da artacaktır" dedi.

Radyo Trafik Gönüllü muhabirlerinin soruları üzerinde, garajda uzun süre bekleyen araçlar,start-stop ve fren aksamı hakkında da önemli bilgiler veren Yol ve Sürüş Güvenliği Uzmanı Mert İntepe, “Garajda yatan aracı ayda bir çalıştırmak az gelir. 15 günde bir 8 – 10 dakika rölantide çalıştırılmalıyız. Özellikle soğuk havalarda radyatör ve aküde sorun yaşanır bu nedenle araç garajda da olsa sorun çıkmaması adına ayda en az iki defa çalıştırılmalı" uyarılarında bulundu.

Kaynak: İGF Haber

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.