Hava Durumu

İdris Turgut'tan Niğde Belediyesi'ne ağır salvo: Niğde Kalesi neden yağmalandı?

Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, Niğde Belediyesi ve TOKİ tarafından yürütülen Niğde Kalesi ve Çevresi Yenileme Projesi ile yaptığı açıklamada Niğde Kalesi'nin yağmalandığını iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
İdris Turgut'tan Niğde Belediyesi'ne ağır salvo: Niğde Kalesi neden yağmalandı?

Seçime sayılı günler kala Niğde'de siyaset kazanı ısınmaya devam ediyor. Vatandaşlara vaatler, ve çeşitli projelerin detayları adaylar tarafından duyurulurken devam ederken, Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, Niğde Belediyesi ve TOKİ tarafından yürütülen ''Niğde Kalesi ve Çevresi Yenileme Projesi'' ile ilgili Niğde Belediyesi eleştirilerde bulunarak bazı iddiaları gündeme getirdi. Turgut açıklamasında; ''Niğde Kalesi ve yakınlarında 6 medeniyet yaşamış. Burada ciddi çalışmalar yapılmış gibi gösteriliyor ancak dozerle bu çalışmalar yapılmaz. Koruma alındığı söylenen yerlerin her yeri çatlamış patlamış, böyle koruma mı olur?'' dedi.

BİR TANE ESER YOK

Bölgede uzun süredir inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyleyen İdris Turgut; ''Burada yapılan çalışmalarda bir tane bile bulunmuş bir eser yok. Bu kadar medeniyetin yaşadığı bu alanda bir tane kılıç, kırık bir hançer, su testisi ya da turşu küpü bile mi çıkmadı?'' ifadelerini kullandı. Tarihi binaların kullanılabilir ve işe yarayan köşe ve süs taşlarının sökülüp götürüldüğünü iddia eden İdris Turgut; ''Bizim duyumumuza göre birileri buraya gelerek bu taşları söküp götürmüş. Kendi yaptırdıkları lüks villalarda kullanmışlar. Bu kişilerin içinde Belediye Başkan Yardımcılığı yapan isimler var. Bu kale neden böyle yağmaladı.'' dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.