Hava Durumu

Huzurevi Sakinlerine Meşguliyet Terapisi

Niğde’de kendileri için açılan atölyede çalışmalar yapan huzurevi sakinleri, sanata ayırdıkları zaman sayesinde moral buluyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2022 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2022 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Huzurevi Sakinlerine Meşguliyet Terapisi

Niğde’de kendileri için açılan atölyede çalışmalar yapan huzurevi sakinleri, sanata ayırdıkları zaman sayesinde moral buluyorlar.


Bor Ahmet Kuddüsi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan yaşlıların boş vakitlerini değerlendirmeleri ve sosyal aktivitede bulunmaları amacıyla el sanatları atölyesi açıldı.


Pandemi nedeniyle toplu ziyaretlerin hala yasak olduğu huzurevinde yaşlıların sıkılmaması ve zamanlarını verimli geçirmeleri için açılan atölyede örgü, ahşap, seramik, alçı boyama yapan yaşlılar günlerini huzur içinde geçiriyor.


Zamanlarının büyük bölümünü atölyede değerlendiren ve el emeği ürünler ortaya çıkaran yaşlılar atölyeye büyük ilgi gösteriyor.


Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selman Durmaz huzurevi sakinlerinin meşguliyet terapisi adı altında gerçekleştirdikleri faaliyetlerden söz etti.


Durmaz; " Açılan atölyelerdeki ana amacımız huzurevinde kalan sakinlerimizin vakitlerini iyi bir şekilde geçirmeleri ve en iyi şekilde günlerini doldurmaları. Tüm dünyayı etkileyen pandeminin huzurevimizde de etkileri büyük ölçüde hissedildi. Uzun dönemler personellerimiz özveri ile çalıştı. Bu süreçte huzurevi sakinlerimiz meşguliyet terapisi adı altında bu atölyelerimizde çeşitli faaliyetler yaptılar. Bunların dışında da sosyokültürel faaliyetler kapsamında etkinlikler yapılıyor. Ziyaretler belli sınırlarla gerçekleştiriliyor çünkü pandeminin etkileri hala devam ediyor bu nedenle birinci derece yakınları belirli şartlar altında huzurevi idaremizin uygun görmesi halinde kontrollü bir şekilde ziyaret gerçekleştirebiliyorlar ama toplu ziyaret talepleri geri çevriliyor bunun içinde yaşlılarımızın sıkılmaması adına atölyede yapılan faaliyetler daha yoğun  bir şekilde devam ediyor.’’ dedi.

Atölye ile ilgili bilgi veren Usta Öğretici Narin İlman atölyede atık malzemelerin değerlendirildiğini meşguliyet terapisi ile yaşlıların güzel vakit geçirdiklerini söyledi.

"Genel olarak yaşlılarımız gün içerisinde atık malzeme değerlendirme, örme faaliyetleri, ahşap ve seramik boyama ile vakit geçiriyorlar. Hiç örgü örmeyi bilmeyen teyzelerimiz vardı ve burada örgü örmeyi öğrendiler. Aynı zamanda kitap okuma saatlerimiz de oluyor isteyen istediği faaliyete katılıyor. Hevesleri doğrultusunda güzel vakit geçiriyorlar. Kendilerini özel hissetmek istiyorlar yaptıkları bu eşyaların değerli olduğunu hissetmeleri onları mutlu ediyor" dedi.


Atölyedeki çalışmalarıyla nispeten hareketli bir yaşama kavuşan yaşlılar ise  bu sayede motivasyonlarını artırıyorlar ve moral depoluyor.


Huzurevi sakini emekli öğretmen Yusuf Özüm; "Dördüncü seneye girdim burada. Burası çok nezih bir yer. Vatandaşlar sanıyor ki dışardan huzurevi değil mi ? Burada bizim yediğimiz yemekleri en zengin adam bile yiyemez. Her gün dörder çeşit yemek yiyoruz. Eskiden hanım bir yemek yapardı iki üç  gün yerdik. Çok temiz bir yer. Çalışanlar disiplinli. Müdür bey çalışkan her şeyi biliyor. Biz burada el işleri yapıyoruz. Gezilere götürüyorlar bizi çok memnunum." dedi.


Mahmut Eralp; "Çocuklarla anlaşamadım buraya geldim. Burada çok mutluyum. Burada hobi olsun diye bir şeylerle uğraşıyoruz zamanımızı öyle geçiriyoruz. Sanat yapıyoruz, çiçek yapıyoruz, boya yapıyoruz. Herkes canının istediği işle meşgul oluyor. Memnun olmasaydık burada olmazdık" dedi.


Huzurevi sakinlerinin meşguliyet terapisi atölyesinde ürettikleri ürünlerin sergilenmesi planlanıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.