Hava Durumu

Hırsızlar STK'lara dadandı!..

Sungurbey İş Merkezinde faaliyet gösteren 12 dernek, sendika ve STK’nın bulunduğu 5. katta kimliği belirsiz kişi veya kişilerce 3 STK'nın kapısı kırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2022 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2022 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Hırsızlar STK'lara dadandı!..

Sungurbey İş Merkezine dananan kişe veya kişilerce, Sağırlar Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübünde bulunan bir adet televizyon çalındı. Aynı işhanında bu yıl Ocak ayında da kapılar kırılmış, maddi hasar meydana gelmişti. Ocak ayında meydana gelen maddi hasarlı vakada olayın failleri bulunamamıştı. 


"DEMİR KAPI YAPTIRDIK YİNE GİRDİLER" 


Türkiye Görme Engelliler Derneği Niğde Şube Başkanı Hatice Yalçıner yaptığı açıklamasında: "Yaklaşık 3 ay önce de kapılarımız kırılmıştı. Bizler de önlem amaçlı 5. kat girişine demir kapı yaptırmıştık. Ancak bugün sabah yine bir arkadaşımız geldiğinde aynı manzara ile karşılaştık. Bu defa sonucu biraz daha ağır oldu. İşitme Engelliler Derneğinin bulunduğu odadaki televizyon çalınmış. Başka eşyalarda eksiklikler var mı yok mu onlar tekrar kontrol edilecek. Bunun dışında 3 derneğimizin kapısı da kırılarak açılmış. İstanbul Niğde Dernekler Federasyonu'nun da kapısını kırmışlar. İçeriye girip kolonya döküldükten sonra şeker yemişler. Ramazan ayında yapılması bizlere çok üzdü. Burası engelliler derneği. Bu insanların maddi kazanımları yok. Sadece sosyal desteklerle kuruluyor, bu dernekler. Sürekli bunu yaşamak gerçekten çok üzücü. Şehrin ortasında bunun tekrar edilmesi biraz düşündürücü. Önlemlerin yükseltilip biraz daha dikkat edilmesi gerektiğine inanıyorum" dedi. 


İş Merkezinde, Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilciliği, Diyanet-Sen Sendikası Niğde Şubesi, TÜRKAV Niğde Şubesi, Türk Ocakları Derneği Niğde Şubesi, TURGEN Turaneli Gençlik, Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Hüdavent Hatun Kadın, Çocuk ve Gençlik Derneği, Niğde Kültür ve Sanat Derneği, İstanbul Dernekler Federasyonu (NİĞDEF), Niğde Sağırlar Eğitim ve Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, BEM-BİR-SEN Niğde İl Başkanlığı, Türkiye Görme Engelliler Derneği Niğde Şubesi bulunuyor. 


Niğde Sağırlar Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nde bulunan kapıyı kırarak televizyonu çalan hırsızlar, İstanbul Niğde Dernekler Federasyonu kapısını kırıp açarak masada bulunan şekerleri de yediler. Niğde Kültür ve Sanat Derneği kapısını zorlayan hırsızlar dernek kapısında maddi hasar oluşturdular. 


Türkiye Görme Engelliler Niğde Şube Başkanı Hatice Yalçıner dernekler adına şikayetçi olurken iş hanında inceleme yapan Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri iş merkezine giren kimliği belirsiz kişi veya kişileri belirlemek için çalışma başlattı. 

Haber Murat Karakaya 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.