Hava Durumu

Hiçbir yavrumuzun burnu kanamasın !..

‘Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu’ etkinliği Feridun Zeren Caddesinde bulunan 23 Nisan Havacılar Ortaokulu girişinde yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2022 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2022 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Hiçbir yavrumuzun burnu kanamasın !..

NİĞDE’DE YAYA GEÇİDİ SAYISI 165’E ÇIKTI

Yaya güvenliği konusunda dikkat çekmek adına düzenlenen etkinliğe; Niğde Valisi Mustafa Koç, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Nihat Özkök, AK Parti İl Başkanı Ömer Kılıç ve kurum müdürleri katıldı.Niğde Valisi Mustafa Koç, etkinlikte yaptığı açıklamada vatandaşlara yaya geçidinde dikkatli olmaları hususunda uyarılarda bulunarak, il genelindeki yaya geçidi sayınının 165 olduğunu ifade etti.

"ÖNCELİĞİMİZ İNSAN HAYATI" 

Vali Koç, “Bu etkinlikteki amacımız okulların açılmasıyla birlikte hem de daha öncesinde 2019 yılında yaya öncelikli trafik yılı ilan edildi ve 2021-2022 yıllarında da öncelik hayatın öncelik yayanın, yaya güvenliği önceliğimizdir, yayalar kırmızı çizgimizdir adı altında çok değişik etkinlikler ve faaliyetler ve projeler gerçekleştirdik. Bu yıl da okullarımızın açılmış olması dolayısıyla yine sürücülerimize bir farkındalık oluşturmak adına öğrencilerimizi bilinçlendirmek adına, bir davranış şekli oluşturmak adına bir etkinlik gerçekleştirdik. Bütün trafikle ilgili yaptığımız faaliyetlerde söylediğimiz gibi hiçbir yavrumuzun sabah evinden çıktığı zaman akşam evine burnu dahi kanamadan, hiçbir sürücümüzün sevdiklerine ulaşmak üzere işine ulaşmak üzere araçla trafiğe çıktığı zaman burnu bile kanamadan tekraren sevdiklerine, işlerine, evlerine dönmelerini arzuluyoruz. İlimizde belirlenmiş yaklaşık 165 tane yaya ve okul geçidi var. Önceliğimiz insan hayatı olduğu için bu tür projeleri faaliyete geçirip, bize önderlik yapan İçişleri Bakanlığımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bütün hemşehrilerimize kazasız, belasız bir yaşama hayat diliyoruz”

Niğde Valisi Mustafa Koç, etkinlikte öğrencilerle birlikte yaya geçidini kırmızıya boyadı. Etkinlik Niğde'de olduğu gibi tüm Türkiye'de aynı anda yapıldı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.