Hava Durumu

Herşeye rağmen hizmet devam ediyor !.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar alan Bor Fizik Tedavi ve Eğitim Araştırma Hastanesi; Bor Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2023 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2023 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Herşeye rağmen hizmet devam ediyor !.

Bor Fizik Tedavi ve Eğitim Araştırma Hastanesinde; 2 doktor öğretim üyesi, 7 fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı 27 fizyoterapist, 16 fizik tedavi teknikeri, 46 hemşire diğer personeller olmak üzere 200 çalışanla hizmete devam ediliyor. 

Bor Fizik Tedavi ve Eğitim Araştırma Hastanesi adına açıklama yapan Dr. Öğr. Üyesi Başhekim Kader Zeybek şunları değindi; 

"Ülkemizi derinden etkileyen 06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketi sonrasında 17 ilimiz ile birlikte Niğde ilimizde etkilenmiş olup Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yerinde değerlendirilen Bor Fizik Tedavi ve Eğitim Araştırma Hastanesinin hasarlı tespit edilmesi üzerine, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü'nün 17.02.2023 tarih 209551520 barkodlu yazısı ile İl Sağlık Müdürlüğü planlaması doğrultusunda hizmetin sürdürülebilirliği için Bor Devlet Hastanesi bünyesine tahliyesinin uygun görüldüğü bildirilmiştir.

Hastanemiz tahliye olmadan önce Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 145 yatak olarak hastalarımıza hizmet vermekteydi, halen hastanemize il içi ve çevre illerden ve Ülkemizin bir çok ilinden gelen hastalar yatarak tedavi olmaktadırlar. Bor Devlet Hastanesi bünyesinde hastalarımıza 17.02.2023 tarihinden itibaren poliklinik hizmeti verilmeye, 23.02.2023 tarihinden itibaren yatarak ve ayaktan fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verilmeye başlanılmıştır.

Amacımız tüm vatandaşlarımızın en tabi hakkı olan sağlık hizmetlerinden, insan onuruna yakışır, eşit, hakkaniyetli ve kolay ulaşılabilinen bir şekilde faydalanabilmesi temel hedeflerimizdendir.

Günün belli saatlerinde Niğde merkezden hastanemize ayaktan tedavi amaçlı gelen hastalarımıza hastanemize ait servis aracımızla hizmet vermekteyiz. 2 doktor öğretim üyesi, 7 fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı 27 fizyoterapist, 16 fizik tedavi teknikeri, 46 hemşire diğer personeller olmak üzere 200 çalışanımızla 64 hasta yatağı olarak yatan hastalarımıza, yine günlük 250 civarında ayaktan gelen hastalarımıza tedavi salonları ve tedavi ünitelerinde hasta ve çalışan memnuniyetini ön planda tutarak etkin ve verimli bir şekilde hizmet verilmeye çalışılmaktadır."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.