Hava Durumu

"Her koşulda Türkiye'nin yanında olacağız"

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk Dünyası na yönelik faaliyetlerini sürdüren Türk Aksakallılar Birliği (TAİB) Genel Başkanı Prof.Dr. Sudeif İmamverdiyev, Kahramanmaraş merkezli iki depremle ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2023 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2023 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
"Her koşulda Türkiye'nin yanında olacağız"

İmamverdiyev, ülkemizde yaşanan şiddetli depremlere ilişkin yaptığı basın  açıklasında, "Türkiye büyük ve güçlü bir ülke, afetin sonuçlarının hızla ortadan kalkacağından eminiz. Azerbaycan, kardeş ülkeye destek veren ilk ülke oldu.Bundan sonrada var gücüyle kardeşler inin yanında olmaya devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev hemen tepki gösterdi ve tüm kurumlara talimat vererek  en fazla sayıda kurtarıcı ekipleri  Türkiye'ye gönderildi. Aynı zamanda hem devlet hem de halk yardım için seferber oldu" dedi.


TAİB Başkanı İmamverdiyev  açıklamasında şu görüşleri dile getirdi: "Azerbaycan 'nın 44 gün süren Zafer Savaşı'nda Türkiye'nin bize siyasi ve manevi destek verdiğini hepimiz minnetle hatırlıyoruz. Türkiye son ana kadar yanımızdaydı. Savaş sırasında Azerbaycan'a karşı yoğun bir baskı vardı. Özellikle Fransa işgalci Ermenistan'ı desteklemiştir. O dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan, (Üçüncü kuvvetler Azerbaycan'a müdahale ederse Türkiye misli ile karşılık verir) demişti. Bu bize verilen ciddi bir siyasi destekti. Aynı zamanda Sayın Erdoğan, savaş öncesi dönemde Azerbaycan'ın haklı tutumunu tüm platformlarda dile getirdi. Bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev ile Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın politikaları sonucunda ülkelerimiz birbirine çok yakındır. Şimdi ise Türkiye'de korkunç ve yıkıcı bir deprem meydana gelmiştir. On binlerce kardeşimiz hayatını kaybetmiş, çok sayıda kardeşimiz ise enkaz altında kalmıştır. Ancak Türk devleti deprem bölgesinde acil önlemler alıyor ve var gücüyle çalışıyor. Türkiye'nin son yıllardaki gelişimi ortadadır. Biz kardeş ülke olarak bu sorunun hızla çözüleceğinden eminiz ve her zaman olduğu gibi Türkiye'nin yanında olacağız. Bizler tarih boyunca 'tek millet iki devlet' olarak bir arada olacağız, hedeflerimize ulaşmak için birbirimizden desteğimizi esirgemeyeceğiz"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.