Hava Durumu

Her çocuğun bir ailesi olmalı !..

Niğde Valiliği ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü öncülüğünde, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü nedeniyle farkındalık yürüyüşü yapıldı. Niğde Merkez Dışarı Camii önünde başlayan farkındalık yürüyüşü yeni Niğde Valiliğinde son buldu. 

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2022 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2022 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Her çocuğun bir ailesi olmalı !..

NİĞDE'DE KORUYUCU AİLE GÜNÜ KUTLANDI 


Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan çocukların katıldığı "Haydi Niğde Koruyucu Aile Olalım" yürüyüş kortejine, Niğde Valisi Mustafa Koç, İl Genel Meclis Üyesi Nusret Teksin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selman Durmaz, il Kültür ve Turizm Müdürü Alper Göncü, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, kurum temsilcileri ve yürüyüşe destek olan vatandaşlar katıldı. 


Niğde Valisi Mustafa Koç farkındalık yürüyüşünün ardından Niğde Valiliği önünde yaptığı açıklamada; daha önce koruyucu aile sistemiyle 42 çocuğa ev sahipliği yapan 31 aileye teşekkür etti. Vali Koç konuşmasının devamında şunları söyledi; 


"Koruyucu Aile Kurumu bizim açımızdan son derece önemli çünkü, her fırsatta söylüyoruz; 'Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır.Devletimizin teminatıdır. Bizlerin teminatıdır.' Dolayısıyla çocukların düzgün bir ortamda yetişmesi eğitim alması hem toplum olarak hem de devlet olarak hepimizin önceliği olması gerekli. Bu yavrularımızda bir şekilde kendi öz ailelerinden bakım olarak ayrılmış, devletin himayesine girmiş, yavrularımızla ilgili devletmizin imkanları var. Sevgi evleri var, çocuk evleri var ama bunların yanında da koruyucu aile kurumu var. 
Aile işi, bir gönül bağı işi. Bu vatandaşlarımız çocukları alıyorlar tıpkı bir aile ortamı gibi kendi yavrusu gibi o gönül bağını kurarak sağlam bir nesil olaraktan yetiştiriyorlar. Biz onlara Allah razı olsun diyoruz. Sayılarının artması için bu etkinlikleri yapıyoruz. Birçok vatandaşımız duyarlı fakat böyle bir faaliyetin farkında değil. Bizim bu yaptığımız etkinliklerin amacı farkındalık yaratmak. Biliyorsunuz ki bunu da Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde yürüyen bir proje. Bizlerin tek derdi yavrularımız, gençlerimiz. Onların düzgün bir aile ortamında yetişmesi. Bu vesile ile biz Niğdemizde 31 ailemizle 42 yavrumuz koruyucu ailelerin yanında aile ortamında büyüyorlar. İnşallah sayıları artar diyoruz. Sizlerin aracılığıyla da devletimiz için millettimiz için geleceğimiz için önemli olan bu projeye bütün hemşehrilerimizin katılmasını bekliyoruz. Bu sorumluluğu üstlenmiş ailelerimize devletimiz ve milletimiz adına teşekkür ediyoruz." dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.