Hava Durumu

"Hedef yurt dışı deneyimi kazanmak."

Faruk Kaymakcı   “Türkiye’nin AB Üyelik Süreci ve Gençler için AB Fırsatları'' konulu çevrimiçi konferans verdi

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2023 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2023 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
"Hedef yurt dışı deneyimi kazanmak."

Yakın zamanda Türkiye’nin AB Daimi Temsilcisi olarak görevlendirilen Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, Brüksel’deki görevine başlamadan önce Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü’nün düzenlediği etkinlikle gençlerle buluşarak AB’nin gençler için sağladığı burslar ve eğitim fırsatları hakkında detaylı bir bilgilendirme yaptı.

Çevrimiçi olarak düzenlenen konferansa hem Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  içerisinden hem de kurum dışından pek çok kişi katıldı. Etkinliğe başta Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu olmak üzere NÖHÜ akademisyenleri de yoğun ilgi gösterdi.

USLU "HEDEFİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZİN YURT DIŞI DENEYİMİ KAZANMASI."

Konferansta moderatörlük görevini üstlenen Öğr. Gör. Dr. Hilal Zorba Bayraktar’ın açılış konuşması ile başlayan etkinlikte, Rektör  Uslu da konuşma yaparak “Hepiniz ‘Türkiye'nin AB Üyelik Süreci ve Gençler İçin AB Fırsatları’ adlı çevrim içi programımıza hoş geldiniz. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak gerek Avrupa Birliği ülkeleri gerekse diğer coğrafyalarda Üniversitemizin tanınırlığını artırmak ve öğrenci değişim programlarını hayata geçirmek üzere önemli ikili iş birliği anlaşmaları yapmış durumdayız. Bu ikili anlaşmalarda hedefimiz Üniversitemiz öğrencilerinin yurt dışı deneyimi kazanması ve burada elde ettikleri kıymetli tecrübeleri akranları ile paylaşmalarıdır. Uluslararası ilişkilerin ve uluslararası diyaloğun öneminin her geçen gün arttığının farkında olarak biz, öğrenci ve personellerimize sunduğumuz bu fırsatları sürekli olarak geliştirme ve artırma çabası içindeyiz ve bu çabamızı aralıksız olarak sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta katılımları dolayısıyla Dışişleri Bakan Yardımcımız Faruk Kaymakcı’ya teşekkürlerimi sunuyor, başarılı bir konferans temenni ediyorum.” dedi.

Büyükelçi Faruk Kaymakcı ise, Niğde’ye gelmeyi çok istediğini belirtirken, bu etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan başta Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi hocaları olmak üzere Uluslararası İlişkiler Öğrenci Kulübü’ne teşekkür ederek konuşmalarına devam ettiler.

Konferansta Türkiye’nin AB üyeliğine giden süreçte engel olarak görülen konular detaylı bir şekilde değerlendirilirken, özellikle Türkiye’nin Rusya-Ukrayna krizindeki arabulucu rolü ve NATO’daki konumunun bölgedeki  barış ve huzur ortamının sağlanması hususunda önemli bir etken olduğu belirtildi. Etkinlikte ayrıca Türkiye’nin AB üyeliğine emin adımlarla ilerlediği vurgusu da yapıldı.

Konuşmasının ardından Büyükelçi Faruk Kaymakcı, katılımcıların sorularını cevapladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.