Hava Durumu

Gürer: “EYT haklı mücadelesini kazandı”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Emeklilikte Yaşa Takılanların yaş düzenlemesinin kaldırılacağının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmasını, 22 yıldır süren bir mücadele sonucu olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2022 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2022 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Gürer: “EYT haklı mücadelesini kazandı”

CHP Niğde Milletvekili  Gürer, 2019 yılında TBMM verdiği emeklilikte yaşa takılanların  gün ve primini doldurmuş olanlarının emekliliğe hak kazanması ile ilgili kanun teklifinin AKP oyları ile mecliste ret edildiğini hatırlattı.

CHP Emek Bürolarının Kasım 2018’de Ankara’da düzenlediği EYT çalıştayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kürsüde “İktidarımızda Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını çözeceğiz” dediğini ve bu bağlamda ciddi bir çalışma başlattıklarını anımsatan Ömer Fethi Gürer Emeklilikte yaşa takılanlar platformunun federasyona dönen ve mitingler salon toplantıları ile çığ gibi büyüyen hareketlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok sert tepki verdiğini belirterek “ Tutturmuş erken emeklilik, İskandinav ülkelerinin çoğu bu yöntemle battı. Niye erken emeklilik, ne zaman emekli olacaksa o zaman olsun. Hak ettiği parayı alsın. Bu hesap yanlış hesaptır, seçim kaybetsek de ben bu işte yokum. Biz bunu politik hesaplarla yapmayız ve yapmayacağız da. Arkadaşlarıma söylüyorum, beni bu yola asla teşvik etmeyin“ demişti.

Emeklilikte Yaşa takılanlara “ türedi” diyerek de tepki vermişti. 2019’dan 2022 gelinen süreçte genel seçimleri riskli olarak gören AKP zihniyeti bir dizi düzenlemelerle yıllardır görmezden gelip eziyet ettiği kesimleri fark etmeye başladı. EYT bunun en geniş yansımasıdır ancak Aylık Bağlama Oranı 2008 yılında AKP iktidarı % 70 oranından %30’lara kadar düşürdü. Bu düzenleme de EYT kanun teklifinde yer almalıdır. Ayrıca staj ve çırak işe giriş tarihi emekliliğe esas yaşlılık sigortası başlangıcı sayılmalıdır. Tüm taşeron çalışanlara kamuda ayrımsız kadro verilmelidir. Emekli intibak düzenlemesi yapılmalıdır. Emeklilikte yaşı kaldıran düzenleme ile ilgili Cumhurbaşkanı kanun detayı vermedi. Teklif meclise gelince detaylı göreceğiz. Bu sonuç emek mücadelesi verenlerin başarısıdır. Mücadelede her alanda sesini duyuran milyonlar sonuçta haklı davalarında başarıya ermişlerdir “ diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.