Hava Durumu

Gürer: Çiftçilerin icralık borcu 3 milyara ulaştı !

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yanlış tarım politikaları nedeniyle  819 bin kişinin icra takibine alındığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2022 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2022 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Gürer: Çiftçilerin icralık borcu 3 milyara ulaştı !

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarım sektörünün, bu yılın ilk 9 ayında bankalara 93,7 milyar lira daha borçlanarak, sektörün bankalara olan toplam borcunun 261,4 milyar liraya ulaştığını belirtti. Gürer, tarım sektörünün zamanında ödeyemediği için bankalar tarafından takibe alınan borçlarının ise 3 milyar lira olarak gerçekleştiğini ifade etti. 
BDDK’nın verilerine göre tarım sektörünün bankacılık sistemine olan kredi borçlarının eylül’de 16,5 milyar lira daha artarak 261,4 milyar liraya kadar çıktığına dikkat çeken Gürer, sektörün bu yılın ilk 9 ayında 93,7 milyar lira daha bankalara borçlandığına işaret etti.
Tarım sektörünün bankalara olan borcunun 204,2 milyar liralık kısmını kamu bankalarından, 57 milyar liralık kısmını da özel bankalardan aldıkları borçların oluşturduğunu aktaran Gürer, sektörün zamanında ödeyemediği için bankalar tarafından takibe alınan borçlarının ise 3 milyar lira olarak gerçekleştiğini kaydetti.
Ömer Fethi Gürer, TBB Risk Merkezinin verilerine göre bu yıl ocak-eylül döneminde toplam 819 bin 547 vatandaş bankalara olan bireysel kredi borcunu, 706 bin 457 vatandaş da kredi kartı borcunu zamanında ödeyemediği için bankalar tarafından icra takibine alındığına da dikkat çekti

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.