Hava Durumu

Gönen: Sessizlik başarılarınızı gölgeliyor

Niğde'nin yetiştirdiği önemli siyasetçi ve devlet adamlarından; Eski Devlet Bakanı Akın Gönen "Analiz Niğde" programı hakkında yaptığı yazılı açıklamada önemli konuları değindi. 

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2022 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2022 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Gönen: Sessizlik başarılarınızı gölgeliyor

"Analiz Niğde" 25 Aralık 2022 Pazar günü yayınlanan yeni bölümüyle yine ilgi odağı oldu. İlin sorunlarının objektif biçimde ele alındığı programda, çevre kirliliğinden, sanayi yatırımlarına bir çok konuya değinildi. 
Şerife Türkeş ve Kazım Karakaya'nın ilin gündemini ve problemlerini, sorunların çözümüne katlı amaçlı dile getirdiklerini belirten Bakan Gönen, haber kuruluşumuza da başarılar diledi. 
"SESSİZLİK BAŞARILARINIZI GÖLGELİYOR"
"Analiz Niğde" programı ile ilin bir çok sorunun ele alındığını değinen Bakan Gönen, ifade edilen sorunlara yönelik yetkililerin açıklama yapmaları gerektiğini belirtti. 
Gönen; "Programda ilin problemleri ağırbaşlı ve çözüme katkı amaçlı başarılı bir üslupla dile getirilmektedir. Ancak ifadelerden yapılan uyarı ve eleştirilerin ne derece haklı veya haksız olduğu ve sıkıntıların halen devam edip etmediğini anlayamıyoruz. Kurumların yetkilileri konu ile ilgili açıklama yapmıyorlar. İlgili halkla ilişkiler veya basın yetkilileri bu konuda açıklamaları yok ya da sessizler. Kurumların bu tutumları başarılı olsalar bile başarıları gölgelenmektedir. Bu tutum sorunları boşlukta gibi algılanmasına neden olmaktadır. Sesizsizliğe en tipi örnek çevre kirliliği iddialarıdır." 
"Kalkınma gelişme bir büyük proje, yatırım ve sonuç alma işidir" ifadelerini kullanan Eski Devlet Bakanı Akın Gönen, "Projede tasarlanan işler eş zamanlı gerçekleşmesi aksarsa sonuçta hesaplandığı gibi olmaz gecikir ve aksar. Zamanımızda ilimizin kalkınması ve hızlı gelişimi için hazırladığımız ve uygulamaya başladığımız proje buna tipit bir örnektir." dedi. 
Bakanlığı döneminde bir çok projenin hayata geçirilmek istendiğine değinen Gönen, Organize sanayi bölgelerinden, hayvancılığın gelişimine, ulaşımdan, doğalgaza, patates-deri entegre tesislerinden havaalanına kadar hayati projelerin yarım kaldığını belirtti. 
Eski Devlet Bakanı Akın Gönen, ilimize yapılması gereken projeleri sıraladı. 
"KENDİ PROJELERİNİ BAŞLATSALAR İLİMİZ HIZLA KALKINIR" 
Güneş Enerjisi Endüstri Bölgesi 

Niğde-Bor-Badak YEKA Güneş Enerjisi Endüstri Bölgesi Projesinin 2015 yılında Bakanlar Kurulu tarafından onaylandığını hatta yer tespit ve tahsisinin yapılıp ihale edildiğini hatırlatan Bakan Gönen, henüz alanda çalışmalara başlanmadığını belirtti. 
Güneş Enerji Hücre Yatırım Projesi 
2018 yılında dönemin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanının katımı ile temeli atılan, Niğde-Bor Güneş Enerji Hücre Yatırım Projesinin büyük bir yatırım olduğuna değinen Gönen, "Proje o dönem devlet desteği alacak 19 büyük projeden birisi olarak belirtildi. Başlangıçta bin 500 daha sonra 5 bin işçi kapasiteli. Arsa tahsisi bile yapıldı. Ama şu anda fiilen başlamadı." dedi. 
Hayvancılığa dayalı organize sanayi 
2012 yılından bu yana gündemde olan proje ile ilgili de açıklama yapan Bakan Gönen; "Hayvancılık ve hayvancılığa dayalı organize sanayi projesi 2012 yılından bu yana gündemde. Bu yıl bakanlıktan onay çıktı, denildi. Dilerim yeterli ödenek bu yıl bütçeye konmuştur." dedi. 
Demiryolu lojistik merkezi 
İlimiz kalkınması için önemli projelerden birisininin de Demiryolu Lojistik Merkezi Projesinin olduğunu belirten Gönen; "Niğde-Aktaş D.D.Y.Lojistik Merkezi projesi yıllardır sözü edilir dilerim bu yıl hızla başlar." dedi. 
"SÖZ MÜJDE OLMAKTAN ÇIKAR YATIRIM HALİNE GELİRSE İLİMİZ KALKINIR"
Hükümetin kendi planladığı projeleri hayata geçirmesinin ilimizin kalkınması için önemine değinen Bakan Gönen, "Bu projeler çok ciddi ve ilimizi gerçekten rahatlatacak projelerdir. Söz müjde olmaktan çıkar fiilen yatırım haline gelirse ilimiz kalkınmış iller arasına girer. Kalbi başarılar dilerim" şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı. 
Akın Gönen'den teşekkür 
Yasama, yürütme ve yargıdan sonra basının dördürcü kuvvet olduğunu hatırlatan Eski Devlet Bakanı Akın Gönen, programda emeği geçenlere teşekkür ederek ifadelerini; "İnşallah ilimizin sorunlarının çözümü ve kalkınmasına katkı sağlamış olursunuz, hayırlı bir yıl dilerim" diyerek sonlandırdı.. 

25 ARALIK 2022 PAZAR - ANALİZ NİĞDE PROGRAMI 

Haber Murat Karakaya 
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.