Hava Durumu

Gebe bilgilendirme eğitimi verildi!..

Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığınca, gebe bilgilendirme sınıflarında çalışacak ilimiz genelinde görevli personele 2-4 Kasım 2021 tarihlerinde “Gebe Bilgilendirme Sınıfı Eğitimi” verildi. 

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2021 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2021 19:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Gebe bilgilendirme eğitimi verildi!..

Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan “Gebe Bilgilendirme Sınıfı” Programı kapsamında Sağlık hizmetleri açısından risk altında bulunan ve öncelik tanınması gereken anne ve bebeklerin özellikli hizmet almaları gerektiği belirtilmişti.

Niğde İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Her kadının üreme sağlığı kapsamında gebelik, doğum, doğum sonu ve yeni doğan bakımı konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır. Anne adayını gebelik döneminde bilgilendirmek bir annelik hakkı olarak değerlendirilmelidir.

Bu kapsamda Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığımız Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimince yürütülmekte olan gebe bilgilendirme sınıfı programı ile; tüm gebelerin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne ve baba adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmıştır."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.