Hava Durumu

Gazeteciye çirkin saldırı !..

Sivas'ta muhabir olarak çalışan Hüsnü Ümit Avcı, polis memurunun saldırısına uğradı. Tekme ve yumruklu saldırıda Avcı yaralandı. Aynı saldırıda görüntü almak isteyen Defne Arslan da kolundan darp edildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2022 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2022 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Gazeteciye çirkin saldırı !..

Sivas'ta 4 katlı bir binanın çatısında çıkan yangını görüntülemeye giden DHA Muhabiri Hüsnü Ümit Avcı, görüntü almaya çalıştığı sırada polis memuru Ü.G.'nin yumruk ve tekmeli saldırısına uğradı.

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) de saldırıyı kınadı. 

Sivas'ta görev yapan gazeteci Hakan Bakar; "Toplumun huzurun korumakla yükümlü olan bir polis memurunun basın çalışanı arkadaşımıza bu şekilde yumruk, tekme atma ve darp girişiminde bulunması tutumu asla kabul ve tasvip edilemez." ifadelerini kullandı. 

Gazeteci Hakan Bakar, yaşanan üzücü olayla ilgili yaptığı açıklamasının devamında; "Amacı sadece kamuoyunu bilgilendirmek olan basın çalışanlarının görüntü alma esnasında her defasında emniyet mensupları tarafından basın kartını göster sorusuyla karşı karşıya kalan bir meslek konumuna gelmiş bulunmaktayız. Geçmişte de birçok arbedeye maruz alan basın arkadaşlarımız bu kez de Sivas’ta, 4 katlı bir binanın çatısında yangını görüntülemek isteyen DHA Sivas Muhabiri Hüsnü Ümit Avcı’nın polis memuruna kendisinin gazeteci olduğunu belirtmesine rağmen, polis memuru tarafından yumruklu ve tekmeli saldırısına uğradı. Yine aynı şekilde yangını görüntülemek isteyen diğer muhabir Arife Defne Arslan da polisle yaşanan arbedede koluna darbe aldı.

Bir basın mensubu olarak yaşanan bu olayı şiddetle kınıyor, umut ediyoruz ki, bir kez daha bu şekilde durumlarla basın çalışanları ve polisler karşı karşıya gelmez diye temenni ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

GEREKLİ İŞLEM BAŞLATILDI 

Yaşanan olayın ardından, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek de olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, söz konusu polis memuru hakkında gerekli idari işlemlerin başlatıldığını bildirdi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.