Hava Durumu

Gazeteci Uğur Mumcu'nun ölümünün 31'inci yıldönümü

Türkiye'nin en önemli gazetecilerinden biri olan Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993'te Ankara'daki evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 19:56
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 19:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Gazeteci Uğur Mumcu'nun ölümünün 31'inci yıldönümü

Ankara'da 24 Ocak 1993'te, evinin önünde otomobiline yerleştirilen bombanın infilak etmesiyle hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Uğur Mumcu için anma törenleri düzenlendi. Türkiye'nin birçok noktasında çeşitli törenlerle düzenlenen etkinliklere siyasi partilerden temsilciler, STK'lar ve vatandaşlar katıldı. 

'Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmaz' ve 'Bir kişiye yapılan haksızlık, bütün topluma karşı işlenen bir suçtur.' sözleri ile hatırlanan Uğur Mumcu, yolsuzluk iddiaları, yasa dışı örgütler gibi pek çok konuyu ele almış ve cesareti ile takdir toplamıştır. 

Kırşehir'de 22 Ağustos 1942'de dünyaya gelen Mumcu, 24 Ocak 1993'te arabasına yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybettiğinde 51 yaşındaydı. Menfur saldırının ardından Ankara'da düzenlenen törenle, usta gazeteciyi ebediyete on binlerce kişi uğurladı.

Uğur Mumcu, 22 Ağustos 1942 tarihinde doğdu. Türk gazeteci, araştırmacı ve yazar. 24 Ocak 1993'te Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giderek yaşamını yitirmiştir.

Annesi Nadire Mumcu, babası Tapu Kadastro memuru Hakkı Şinasi Bey idi.

Eşi Şükran Güldal Mumcu (Homan) ile olan evliliğinden bir oğlu (Özgür) ve bir kızı (Özge) olmuştur.

Uğur Mumcu anısına ailesi tarafından Ekim 1994'te Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı adında bir vakıf kurulmuştur.

İlkögretimi Ankara Devrim İlkokulunda ve ortaöğretimi Ankara Bahçelievler Deneme Lisesinde okuyan Mumcu çok aktif bir öğrenciydi. 1961'de başladığı üniversite eğitimini avukat olmak üzere başladığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 1965'te tamamladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.