Hava Durumu

Enkazda kalan depremzede ile dalga geçen 2 kişi tutuklandı.

Deprem bölgesinde enkazda kalan depremzedeyi arayıp dalga geçen 3 kişiden 2’si tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2023 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2023 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Enkazda kalan depremzede ile dalga geçen 2 kişi tutuklandı.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki deprem 10 ilden hissedildi. Bir grubun yaşanan büyük depremde enkaz altında kalan ve yardıma ihtiyacı olan depremzedeleri arayarak “Seni kurtarmaya geliyoruz” diyerek dalga geçtikleri video kısa sürede tepki çekti.

Görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Bunun üzerine polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

 Yürütülen  çalışmaların ardından  şüphelilerin H.T.Ö., Y.S. ve 18 yaşından küçük M.B. olduğu belirlendi. Şüpheliler Siber Suçlarla Mücadele  Şube Müdürlüğü ekiplerince evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.  Bu kişilere ait 1 adet cep telefonu, 1 adet bilgisayar ve 1 adet harddisk’e el konuldu. Şüpheliler emniyette yapılan işlemlerin ardından Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi.

M.B. yaptığı savunmada  suçunun  olmadığını ve suça konu ifadeleri kullanması için başka bir kişi tarafından tehdit edildiğini söyeldi.Kendisine söylenenleri tekrar ettiğini savunan M.B, "Böyle bir şey olmasını istemezdim. Suçumun olduğunu düşünmüyorum. Ancak yine de pişmanım. Discort isimli grubu 5-6 kişi birden kurduk. Ben hiçbir şey paylaşmadım" dedi.

Şüphelilerden M.B. ve Y.S. Tutuklandı. Diğer şüpheli H.T.Ö.  ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.