Hava Durumu

Engelli genç İŞKUR hibe desteğiyle patron oldu!..

Niğde’de yaşayan 27 yaşındaki Yunus Emre Eker, İŞKUR’un “Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi"ne başvurarak aldığı ineklerle geçimini sağlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2021 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2021 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Engelli genç İŞKUR hibe desteğiyle patron oldu!..

Niğde’nin Çayırlı beldesinde yaşayan Eker, 2020’de İŞKUR’un projesi kapsamında hibe desteğine başvurdu. Projesi onaylandıktan sonra 45 bin lira hibe desteğiyle 3 süt ineği ve süt sağım makinesi alan Eker, süt ve süt ürünleri satarak hem kendi geçimini sağlıyor hem de ailesine yardım ediyor.

Yunus Emre Eker, İŞKUR’un projesine başvurup hibe desteğiyle aldığı ineklere gözü gibi bakıyor.

İneklerinin yavrulaması ile büyükbaş hayvanlarının sayısını altıya çıkaran genç girişimci, yaptığı açıklamasında kendisine bu imkanı sunan yetkililere teşekkür etti. İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı tarafından kendisine yardımcı olunan Eker, gerekli evrakları hazırladıktan sonra hemen işe giriştiğini söyledi.

“KENDİ İŞİMİN PATRONU OLDUM ÇOK MUTLUYUM”

Genç girişimci Yunus Emre Eker yaptığı açıklamada: “Eskiden de zaten büyükbaş hayvan besliyorduk. Çayırlı Kasabasında yaşadığım için iş olanakları kısıtlıydı. Şehir merkezine gidip gelmede zorluklar yaşıyordum. Kendi işimi kurmak ve kendi işimde patron olmak için yaklaşık 45 bin lira hibe desteği almak için İŞKUR’a başvuru yaptım. Hibe sonunda 3 inek aldım 3 tane de tanası olunca Allaha şükürler olsun işimi yürütüyorum. İşimi daha da büyütmek istiyorum. Süt sağma makinesini de aldım. Süt de satıyorum. Sütün 5 kilosu 25 liradan satıyorum. Peynir ve organik terayağı da üretiyorum. Hayvanlarıma çok iyi bakıyorum. İŞKUR’da görevli memur abilerim de bana yardımcı oldular. Niğde İŞKUR İl Müdürüme çok teşekkür ediyorum.”

 

 

Haber Murat Karakaya 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.