Hava Durumu

Enerji Bakanı lokasyon verdi: Sondaj başlıyor!.

Karadeniz’de bulunan doğal gaz ve Gabar Dağı’ndan çıkarılan petrolün ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Doğu Karadeniz’de petrol için yeni sondaj çalışmalarına başlanacağını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2023 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2023 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Enerji Bakanı lokasyon verdi: Sondaj başlıyor!.

Karadeniz gazı ve Gabar Dağı petrol çalışmalarının hızla devam ettiği bu günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, petrol ve doğal gaz keşifleri ile ilgili açıklamalarda bulundu; “Şırnak’ta bulunan Gabar Dağı bölgesinde, günlük 100 bin varillik üretim kapasitesine sahip yeni bir petrol rezervi keşfedildi.

Bir sonraki aşamada Doğu Karadeniz'e gideceğiz. Orada petrol bulma ihtimalimiz var. Trabzon Rize açıklarında bir sondajımız olacak.” dedi.
Bu çalışmaların enerjide dışa bağımlılığı büyük ölçüde azaltacağını belirten Bakan Dönmez; ‘’Özellikle enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmak için büyük başarı elde edildi. Bu doğrultuda yer altı kaynakları keşfedilmeye başladı. Terörden temizlenen Cudi Dağı Gabar bölgesinde günlük 100 bin varil üretim kapasitesi olan petrol bulunduğunu açıkladı. En az Karadeniz'deki 710 milyar metreküplük doğalgaz rezervi kadar heyecan yaratan petrol rezervi ile birlikte Türkiye'nin enerji alanında bağımsızlığı için büyük bir adım daha atılmış oldu. Zonguldak açıklarında gaz arama faaliyetlerinin sürdüğünü belirtti. Dönmez ayrıca, “Batı'dan Doğu'ya potansiyel görülen her yere girilecek." mesajını da verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.