Hava Durumu

"En güzel cevabı 14 Mayısta milletimiz verecek"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Bizler Yeniden Refah Partisi olarak ülkemizi, milletimizi böyle bir zihniyete teslim etmemek üzere bu seçimlerde Cumhur İttifakı’nda yerimizi aldık. Milletimiz 14 Mayıs’ta sandıkta bunlara en güzel cevabı verecektir Allah’ın izniyle.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2023 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2023 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
"En güzel cevabı 14 Mayısta milletimiz verecek"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, depremzede vatandaşlarla buluşmak için geldiği Hatay’ın İskenderun ilçesinde İsmet İnönü ve Nardüzü Mahallerinde kurulan çadır kentleri ziyaret etti. Depremzedelerin sorunlarını dinleyen Erbakan, burada çocuklara oyuncak dağıttı.
Osmaniye’de depremzedelerle iftar
Hatay’daki ziyaretler sonrası Osmaniye’ye geçen Erbakan, burada parti teşkilatının düzenlediği iftarda, depremzedelerle buluştu.
Depremzedelere hitap eden Erbakan, asrın felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarını kaybedenlere de başsağlığı diledi. Erbakan, bölgede yaraların sarılması noktasında ilk günden beri olduğu gibi sonuna kadar çalışmalara destek vereceklerini söyledi.
‘PKK’nın FETÖ’nün desteklediği 6’lı masa ittifakı ile karşı karşıyayız’
14 Mayıs’ta yapılacak olan seçime ilişkin de açıklamalarda bulunan Erbakan, 6’lı masanın ittifakına dikkat çekerek, “Sol, sosyalist, komünist her türlü fraksiyonun bir araya toplandığı, bir araya geldiği bir altılı masayla karşı karşıyayız. Hatta ve hatta, PKK’nın üst düzey yöneticilerinin neredeyse her gün yeni bir video çekerek destek oldukları bir altılı masayla karşı karşıyayız. FETÖ’nün önde gelen isimlerinin gittikleri Avrupa’dan, Amerika’dan, her gün yaptıkları yorumlarla, yazdıkları yazılarla, çektikleri videolarla bütün güçleriyle destek oldukları, kazanmasını istedikleri bir altılı masayla karşı karşıyayız.” İfadelerini kullandı. 
‘Altılı masa iktidara gelirse Ayasofya’yı müze yapacak’
Altılı masanın ‘Ayasofya’yı yeniden müze yapma’ vaadini hatırlatan Erbakan, şu ifadeleri kullandı:  
‘Dört altı yaş arasında okul öncesi yaştaki çocuklara Kur’an öğretmek çağ dışılıktır. Taliban zihniyetidir’ diyen, namus kavramının kökünü kazımayı amaçlayan, ‘İstanbul Sözleşmesi iktidara gelir gelmez yapacağımız ilk iştir’ diyen bir altılı masa... Diyorlar ki ‘iktidar olursak meclis çoğunluğunu elde edersek daha bir bardak çay içmeden ilk yapacağımız iş İstanbul Sözleşmesi’ni geri getirmek olacak’ İstanbul Sözleşmesi dediğiniz ‘sözde namus kavramının kökünü kazıyacağım’ diye maddesi olan bir sözleşmedir. Düşünebiliyor musun? ‘İlk işim bu sözleşmeyi geri getirecek olacak’ diyen bir yapıdan bu ülkeye, bu millete bir fayda gelmesi mümkün mü?” diye sordu.
Altılı masanın ortağı HDP’nin seçim vaatlerine tepki
İttifakın gayrı resmi ortağı HDP’lilerin İslam karşıtı seçim vaatlerini de hatırlatan Erbakan, “Dışarıdan destekçilerinin ‘Din dersini kaldıracağız. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın İnanç İşleri Başkanlığı yapacağız. Terör operasyonlarını tamamıyla durduracağız’ diyen bir altılı masayla karşı karşıyayız. Dışarıdan destekçisi HDP, HDP’nin yedek partisi Sol Yeşiller Partisi, Sol Yeşiller Partisi’nin seçim bildirgesinde de bunlar söyleniyor: ‘Din dersini tamamen kaldıracağız. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı İnanç İşleri Başkanlığı yapacağız. Terör operasyonlarını tamamen durduracağız. Suriye’deki PYD-YPG ile mücadele eden Türk askerini oradan çekeceğiz, orayı PYD’ye, YPG’ye teslim edeceğiz.’ Altılı masanın dışarıdan destekçisi olan partinin kapatılma ihtimaline karşı yedek parti olarak kurduğu Sol yeşiller Partisi’nin seçim bildirgesinde bunlar söyleniyor.” diye konuştu.
‘Meclis’te hayra motor şerre fren olma fonksiyonumuzu daha güçlü yerine getireceğiz’
“Milletimiz 14 Mayıs’ta sandıkta bunlara en güzel cevabı verecektir Allah’ın izniyle.” diyen Erbakan, Cumhur İttifakı’na katılma gerekçelerini de şöyle sıraladı:
“Bizler Yeniden Refah Partisi olarak ülkemizi, milletimizi böyle bir zihniyete teslim etmemek üzere bu seçimlerde Cumhur İttifakı’nda yerimizi aldık. Tüm seçim bölgelerinde kendi amblemlerimizle, kendi adaylarımızla hükmü şahsiyetimizi muhafaza ederek ancak Cumhur İttifakı’nın çatısı altında seçimlere inşallah gireceğiz. Ve inşallah böylelikle Yeniden Refah Partimizi Milli Görüş’ü, yirmi bir yıl aradan sonra Meclis’e en güçlü bir şekilde taşıyacağız Allah’ın izniyle. Meclis dışında Yeniden Refah Partisi olarak son derece etkili bir yapıcı bir muhalefet yaptık. EYT’lilerin mağduriyetleri konusunda, Ayasofya’nın yeniden cami olması noktasında, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması noktasında Yeniden Refah Partimizin çabalarının mücadelesinin çok büyük katkısı oldu. Meclis dışında dahi bunlara vesile olduysak inşallah Meclis’te çok daha güçlü bir şekilde temsil edilerek çok daha büyük hayırlara vesile olacağız. Her zaman ifade ettiğimiz gibi ki Milli Görüş’ün misyonu da budur. Hayra motor, şerre fren olma fonksiyonumuzu Meclis’te çok daha güçlü bir şekilde yerine getireceğiz inşallah.”


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.