Hava Durumu

En etkili bilim insanı listesinde 12 isim yer aldı !..

“Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde 12 akademisyen yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2022 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2022 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
En etkili bilim insanı listesinde 12 isim yer aldı !..

Stanford Üniversitesi (ABD) tarafından açıklanan, bilimsel h-indeksi, dengelenmiş ortak yazarlı hm indeksi, atıf sayısı, yazar sırası, yazar sayısı, kendine atıf oranı gibi değişkenlerin bulunduğu ve alanlarında uzman bilim insanlarının yer aldığı ekip tarafından oluşturulan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” sıralamasında NÖHÜ'den 12 akademisyen yer aldı.

22 ana bilim dalı ve 176 alt bilim dalındaki bilim insanları arasından ilk yüzde 2’lik dilime giren 200 bini aşkın bilim insanının yer aldığı Elsevier veri tabanında yayımlanan ve 2021 yılında yapılan çalışmaların dikkate alındığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde, NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarıdemir, Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Yasin Kabalcı, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Gökçek, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Emin Çadırlı, Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan Görür, Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Barut, Tarım Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Bitkisel Üretim Teknolojileri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Khawar Jabran, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yeliz Konuklu, Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Atıcı, Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Zeliha Selamoğlu ve Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği Doktora Öğrencisi Andaç Batur Çolak yer aldılar.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, akademisyenlerimizin yaptıkları bilime değer katan çalışmalar ile “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer almasının Üniversitemizin uluslararası tanınırlığına ve prestijine önemli bir katkı sağladığını ifade ederek Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Yönetimi olarak evrensel bilime katkı yapacak her türlü çalışmaya destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.