Hava Durumu

Emekli Sandığı kapsamında Temmuz ayı zam farkı bugün yatıyor!..

Emekli Sandığı kapsamında emekli olan kişilerin veya yakınlarının aldığı emekli maaşı, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı fark ödemeleri 28 Temmuz’dan (bugün) itibaren hesaplara yatmaya başladı. 

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2023 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2023 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Emekli Sandığı kapsamında Temmuz ayı zam farkı bugün yatıyor!..

Emekli maaşlarına yapılan zam oranı kesinleşti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) de kabul edilen kanunla; Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur ile emekli sandığı aylıklarında, yüzde 25 zam öngören kanun teklifi Komisyon’da kabul edildi. Buna göre, Emekli maaşlarına Temmuz ayından itibaren yüzde 25 zam yapılması kararlaştırıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların temmuz dönemi zam farkları 28 Temmuz’dan (bugün) itibaren hesaplara yatmaya başladı.

Bu aylıkları alan toplam 2 milyon 393 bin 142 kişinin 28 Temmuz itibarıyla oluşan aylık farklarının banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına yatırılacağı belirtildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; "4C (Emekli Sandığı) kapsamında olan emeklilerimizin Temmuz dönemi zam farklarını 28 Temmuz’da ödüyoruz. Aylıklarını her ay alanlara, Temmuz’da, 1 aylık tutarında aylık farkı ödenecek. Aylıklarını üçer aylıklar halinde alanlar dönemlerine göre;

Mayıs-Haziran-Temmuz dönemindekilere Temmuz’da 1 aylık tutarında,

Haziran-Temmuz-Ağustos dönemindekilere Temmuz ve Ağustos’ta 2 aylık tutarında,

Temmuz-Ağustos-Eylül dönemindekilere ise Temmuz, Ağustos ve Eylül’de olmak üzere 3 aylık tutarında, aylık farkınızı banka veya PTT şubesindeki hesabınızdan çekebilirsiniz.

4A (SSK) ve 4B (Bağ-Kur) kapsamında gelir ve aylık almakta olanların maaşlarını zamlı olarak ödeme günlerine göre hesaplarına yatırdık." ifadelerine yer verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.