Hava Durumu

Elma Festivali 12-13 Kasım’da yapılacak !..

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “2. Hasat Günleri- Elma Festivalinin” 12-13 Kasım’da gerçekleştirileceğini belirterek, festivale tüm vatandaşların katılımını beklediklerini söyledi. 

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2022 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2022 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Elma Festivali 12-13 Kasım’da yapılacak !..

Özdemir: “Niğde’mizi ve Niğde elmasını dünyaya tanıtacağız”

Geçtiğimiz yıl düzenledikleri 1. Hasat Günleri Festivalinin, Niğde’nin önemli ürünlerinden biri olan ‘patates’ temasıyla yapıldığını anımsatan Belediye Başkanı Emrah Özdemir, bu yıl ikincisini düzenleyecekleri festivalin temasının ise yine adı Niğde ile özdeşleşen ‘elma’ olarak belirlendiğini kaydetti. 
Elmanın kent ekonomisine katkısı büyük 
Elma üretiminde Niğde’nin üst sıralarda olduğunu, son yıllarda ise daha büyük elma bahçelerinin kurulduğunu ve rekoltenin her yıl arttığını ifade eden Belediye Başkanı Emrah Özdemir, elmanın kent ekonomisine hatırı sayılır bir katkısının olduğuna dikkat çekti. 
Niğde denilince akla ‘elma’ geliyor
Dünyada üretimi yapılan 60’ın üzerindeki elma çeşidinden en az 15 farklı elma çeşidinin Niğde’de üretildiğine de vurgu yapan Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’de yetiştirilen elma çeşitlerinin farklı lezzet ve aromasıyla diğer bölgelerde yetişen elmalardan ayrıldığını ve bu nedenle de kentin elma ile anıldığını ifade etti. 
Ünlü sanatçılar konser verecek 
Belediye Başkanı Emrah Özdemir, bu yıl 2.’sini ‘elma’ temasıyla düzenleyecekleri festivale, tüm vatandaşların katılımını beklediklerini de belirterek, “Niğde elmasını ve şehrimizi, hem yurt içinde hem de uluslararası arenada en iyi şekilde tanıtmak için düzenleyeceğimiz festivalimiz, ünlü sanatçılarımızın da katılımıyla şenlik havasında geçecek. Farklı etkinliklerle gerçekleştireceğimiz festivalimize, sadece Niğdelileri değil, çevre illerden ve yurt genelinde tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” dedi. 
Başkan Özdemir, Niğde’nin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra kentin tarımsal ürünlerinin tanıtımına yönelik festival ve diğer etkinlikleri daha yoğun bir şeklide gerçekleştireceklerini de belirterek, “Niğde’mizi ve kentimize ait tüm güzelliklerimizi başta ülkemize, ardından da tüm dünyaya tanıtmak için Niğde Belediyesi olarak gerekli tüm çalışmaları yapacağız, Niğde’mizi festivaller şehri haline getirmeye kararlıyız” diye konuştu.
Ertelenmişti…
Bilindiği gibi, 22-23 Ekim tarihleri arasında yapılması planlanan festivalin, Bartın’daki kömür madeni ocağında meydana gelen patlama nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği açıklanmışı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.