Hava Durumu

Elektrikli Scooterlar Niğde Sokaklarında !

Tazı E-Scooter Firmasının Niğde'de faaliyete başlama töreni Niğde protokolünün katılımıyla gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2022 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2022 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Elektrikli Scooterlar Niğde Sokaklarında !

Hizmet verdiği iller arasına Niğde’yi de katan Tazı E-Scooter firmasının faaliyete başlaması protokolün katılımıyla gerçekleştirildi. Şehir içinde 100 adet elektrikli scooter ile hizmet vermeye başlayan sistem hem trafik açısından hem de karbon salınımı açısından önemli faydalar sağlıyor. 


Geçekleştirilen törene Niğde Valisi Mustafa Koç, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Niğde protokolü katıldı.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir bu sistemin çevre kirliliğini önlediğini ve karbon salınımını azalttığını söylerken aynı zamanda yakın bir zamanda elektrikli bisiklet hizmetinin başlayacağının müjdesini verdi. Başkan Özdemir, konuşmasında şunları söyledi; 


“Bugün E- scooter hizmetinin şehrimizde hizmet vermeye başlamasını gerçekleştiriyoruz. Bu sektörün hizmet verdiği şehirlerde ulaşımın sinin Tazı E-scooter ‘la yapıldığı ve bu durumun trafik sorununa önemli ölçüde çözüm sağladığı görülmüştür. Bu scooterlerle sadece kaldırımlarda değil 55 km hız sınırı olan bütün yollarda seyahat yapılabilir.  Hiçbir duyuru olmadığı halde şehrimizde iki gün içinde bin adet kullanıcıya ulaşılmış ve bu hizmetten yararlananlar 1600 km yol yapmışlardır.  Bu süre zarfında yarım ton karbon salınımının önüne geçilmiştir. 
Karbon salınımının azaltılarak, Dünyamızı daha yaşanabilir bir hale getirmek, son yıllarda tüm ülkelerin en önemli amaçlarından biri haline gelmiştir. Bu bağlamda micro mobilite sistemlerinin (e-bisiklet, e-scooter vb) önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Bu noktada hem çevreye duyarlı hem park sıkıntısı açısından önemli faydaları olan bir hizmet ilimizde başlamıştır.
Niğde’mizde elektrikli bisiklet hizmetine başlayacağız.
İnşallah 2023 yılının başında elektrikli bisiklet hizmetimiz başlayacaktır. Çok yakında inşallah bunun duyurusunu yapacağız.  Şehrimize yeni bisiklet yolları yapıyoruz. Ayrıca şehrimizde tek yön uygulamasını başlatacağız ve bu vesile ile bisiklet ve scooter yolları açacağız. Arkadaşlarımız uzun süredir tek yön uygulaması için çalışıyorlar inşallah yakında tek yön uygulaması ile yollarımız bisiklet ve scooterler ile daha güvenli seyahat edeceklerdir.  Niğde’mize hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.